Obradović rezimirao učinak nakon poslednje utakmice u Evroligi

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu protiv Valensije u svojoj poslednjoj utakmici u Evroligi ove sezone, pošto uprkos tome nisu ostvarili plasman u doigravanje.

Trener Partizana Željko Obradović otvoreno je konstatovao da cilj nije ostvaren.

Poslednja utakmica. Promenili su trenera i zaigrali su dobro u ACB ligi. Bila je teška utakmica, igrali su sa 12 igrača, u visokom tempu, ali smo našli načina da kontrolišemo utakmicu u drugom poluvremenu. Za neku veliku analizu bilo je potrebno vreme. Jasno je da smo sami sebe izbacili iz pozicije da se borimo ne za TOP 10, nego za TOP 8. Imali smo velike šanse kada se vrati film, koliko “dobijenih” utakmica izgubili. Najveća odgovornost je na meni kao na treneru. Biće vremena za analizu. Imali smo fenomenalnu priliku. Ja ne mogu, a da ne pomenem ono što u ovoj hali stalno doživljavam. Utakmica bez takmičarskog značaja da dođe 19.000 ljudi. Znači nam mnogo. Nadam se da će nastaviti da nas podržavaju i u plej-ofu, istakao je Obradović.

Crno-beli su ove sezone, kao i prethodne, bili najgledaniji tim sa 19.916 gledalaca po utakmici.

Mi smo ponosni i mislimo da smo predstavljali i grad i državu na jedan veoma dobar način. Ponosan sam ovde gde sam, time što su utakmice Partizana postale to što jesu i trebamo svi biti ponosni, smatra trener crno-belih, pa se prisetio:

Kada sam pre tri godine na konferenciji za štampu rekao da mi je glavni cilj da vratim Partizan u Evroligu, nisam pogao ni da pretpostavim da će ovo tako da izgleda. Da ćemo imati stalno ispunjenu halu do poslednjeg mesta, da će ljudi dolaziti sa svih strana sveta, ne samo iz Evrope, i da smo stvorili novu generaciju navijača. Kada vidite ovu decu i roditelje, a vi ste svedoci – posle utakmice koliko dece čeka i igrače i mene za potpis i sliku – naravno da je to naša dužnost i obaveza, čast i zadovoljstvo da tako nešto radimo. Ja se samo nadam da će se to nastaviti i da ćemo imati priliku da šaljemo fantastičnu sliku iz Beograda, rekao je Obradović.

Večeras je zablistao Džejlen Smit sa pet ubačenih trojki, bez promašaja.

Njegovo ponašanje je fantastično, u trenucima kada nije bio u rosteru je pokušavao da pomagne timu. Trenira i ponaša se fantastično, to sam rekao i pred igračima Digao se, radi i igra na drugi način i nema sumnje da bi trebalo da bude bitan igrač u predstojećem periodu za nas, poručuje Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE