Čović otkrio ko je bio prvi pik za trenera nakon odlaska Ivanovića i sa kojim se igračima pregovaralo

Predsednik KK crvena zvezda gostovao je večeras u emisiji “u obruču” na Arenisport, gde je govorio o mnogim temama.

Između ostalog, otkrio je da je prvi pik za mesto trenera nakon odlaska Duška Ivanovića bio Dušan Alimpijević.

Da je Dušan Alimpijević bio slobodan, njega bismo doveli. Ali svesni ste nepravde kako je on prošao zahvaljujući nerezonskim potezima Matijasa Lesora, našeg nekadašnjeg igrača koji je sada osvedočeni mrzitelj Zvezde, što mi je žao. To je promenilo karijeru vrlo perspektivnog trenera. Morao je da ode, bilo je zvižduka, napada, prozivanja i napravio je izvanrednu karijeru. Spada u grupu nekolicine perspektivnih trenera – nema ih mnogo – na koga naša košarka može da računa. Nismo imali izbora. Janis radi korektno svoj posao, ja imam neke zadrške sa stranim trenerima. Da li smo uspešni? Ne zaboravite da imamo trofej. Neki nemaju nijedan ove sezone, rekao je Čović.

Čović otkrio koja dva igrača Duško Ivanović nije želeo u timu pred početak sezone!

On se osvrnuo i na igrače sa čijim se predstavnicima razgovaralo i koji su bili potencijalna pojačanja.

Mi smo imali da su se igrači javili da ih niko nije zvao. Retko kad se zove direktno igrač. Vi se družite sa menadžerima, znate da to ide preko njih. Bilo je razgovora sa menadžerom Hauarda i Dejvisa. Umesto Dejvisa je došao Tobi. Nije izabran Hauard, nije izabran Moneke. To je radio i sportski direktor Dozet, delimično se uključivao i Nemanja Vasiljević. Među simpatizerima ima ljudi koji smatraju da je moglo bolje, ali nije urađeno jer su treneri izabrali, objasnio je prvi čovek Zvezde, pa otkrio još jedno ima koje je se pratilo kao potencijalno pojačanje.

Bili su i drugi igrači – Mozes Rajt, ali nije bio izbor trenera, zato nije došao. Da li se on sviđa meni ili vama, mi nismo treneri. Nije nikakav izgovor, ako loše biraju, onda bivaju smenjeni. To je takav posao, ističe Čović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato kada se na teren vraća centar Mege

Košarkaši Mege neočekivano lako su se plasirali u polufinale plej-ofa ABA lige pošto su u dva meča ubedeljivo savladali...

POVEZANE OBJAVE