LŠ: Preokreti PSŽ-a i Borusije, Španci ostali bez polufinala (VIDEO)

Večeras su dobijeni prvi polufinalisti Lige šampiona. U veoma uzbudljivim duelima punim golovima, plasman među četiri najbolja tima u Evropi obezbedili su Pari Sen Žermen i Borusija iz Dortmunda, nakon preokreta protiv španskih timova.

Pari Sen Žermen savladao je Barselonu u gostima sa 4-1 i tako preokrenuo nakon poraza od 3-2 na Parku prinčeva.

U tome im je olakšan posao bio posle crvenog kartona Arauha, a u drugom poluvremenu je isključen i trener Katalonaca Ćavi.

Domaćin je poveo već u 12. minutu, kada se činilo da hita ka polufinalu, posle prednosti koju je poneo sa Parka prinčeva. Posle sjajnog prodora Jamala po desnoj strani strelac je bio Rafinja.

Sve se promenilo nakon crvenog kartona koji je dobio Arauho u 29. minutu zbog oštrog starta.

Dembele je u 40. minutu izjednačio na 1-1, kada je zakucao loptu pod prečku protiv svog bivšeg kluba nakon što je došao do nje na drugoj stativi.

Sve je na “početak” vratio Vitinja golom sa oko 18 metara u 54. minutu, kada je PSŽ preokrenuo i poravnao rezultat u dvomeču.

Nakon toga umalo nije usledio ekspresan odgovor, ali je Gindogan samo zatresao stativu. Da sve bude gore, zbog protesta je ubrzo nakon toga crveni karton zaradio i trener Katalonaca Ćavi, koji je morao da napusti klupu.

Kazna je odmah usledila na drugoj strani. Kanselo je napravio faul u šesnaestercu, pa je usledio penal koji je realizovao Kilijan Mbape za 3-1, što je rezultat koji je Parižane vodio dalje. Pečat na utakmicu stavio je takođe Mbape koji je u 89. minutu postigao i gol iz igre.

Borusija je nadoknadila minus iz Madrida pobedom od 4-2 nad Atletikom na Signal Iduna Parku, nakon mnogo preokreta.

Nemački tim je nadoknadio manjak iz prvog meča u 34. minutu kada je dubinsku loptu Humelsa iskoristio Julijan Brant, a samo pet minuta kasnije Matsen je doneo preokret u čitavom dvomeču pošto je postigao gol za 2-0, što je rezultat koji je Milionere vodio u polufinale.

Humels je vratio potpunu neizvesnost kada je skrivio autogol u 49. minutu, nespretno skrenuvši loptu u mrežu svog tima, nakon što ju je glavom spustio Hermoso.

Korea je u 64. minutu pogodio za izjednačenje i vratio rezultat koji odgovara španskom timu za prolaz. Argentinac je iz drugog pokušaja bio precizan u ovoj situaciji.

Međutim, nisu gosti iskoristili nalet. Niklas Fulkurg je u 71. minutu glavom pogodio posle centaršuta Sabicera za novo vođstvo, da bi samo tri minuta kasnije i sam Sabicer postigao gol i ponovo postavio rezultat koji odgovara Borusiji, koji je održan do kraja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE