FANTASTIČAN VEČITI DERBI: Partizan ponovo “preživeo”, majstorica odlučuje šampiona!

Odbojkaši aktuelnog šampiona Partizana izjednačili su na 2-2 u finalnoj Seriji Superlige Srbije protiv večitog rivala Crvene zvezde.

Crno-beli su, nakon što su izgubili prve dve utakmice sa 3-0, odnsono 3-1, po drugi put slavili u tajbrejku i odveli duel do majstorice. Ovog puta bilo je 3:2 (25:23, 27:25, 22:25, 22:25 i 15:13) u meču prepunom preokreta.

Zvezda je vodila sa 5 poena prednosti u prvom setu, ali su izabranici Bojana Janića sustigli zaostatak. Ipak, u završnici je pročitana namera dizača crno-belih Rikarda Mancana, internacionalca sa Kube, koji je želeo da skuva loptu, pa je Zvezda došla do prednosti od 23-21. Međutim, tehničar crveno-belih Petrović je uzvratio na drugoj strani, kada mu nije prošla namera da smečuje drugu loptu, a na kraju je Partizan poveo.

U drugom setu Zvezda je ispustila još ubedljiviju prednost od 7 poena viška, pa je na kraju Partizan došao do 2-0 nakon asa. Međutim, u trećem setu Zvezda nije dozvolila da joj se ponove prva dva seta i sačuvala je stečenu prednsoti, a potom dobila i četvrti set, koji je tekao najujednačenije.

Međutim, crno-beli su još jednom bili uspešni u tajbrejku i nisu dozvolili da ispuste prednost od 6 poena, iako je protivnik prišao na samo -1 u završnici posle niza grešaka Marinovića.

Najefikasniji u pobedi bio je Milija Mrdak sa 32 poena, dok je Lazar Marinović postigao 18. Zanimljivo da je i korektor Zvezde Dušan Nikolić zabeležio 32 poena, identično kao i kolega po poziciji iz protivničkog tabora, Omar je sakupio 12, a Žugić dva poena manje.

Prethodne sezone Partizan je u četvrtfinalu eliminisao večitog rivala kada je takođe gubio sa 2-0 u seriji, a ostaje da se vidi kakav će ishod biti sada.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE