KOŠARKAŠ MAKABIJA SIGURAN: Bili bismo u top 3 da nije počeo rat

Košarkaši Makabija poveli su sa 1:0 u plej-of seriji Evrolige protiv Panatinaikosa.

Sezonu su završili ligaški na sedmom mestu, a većim delom igrali van Izraela u Beogradu “domaće” utakmice.

Kroz plej-in se izborili za duele sa grčkim timom. O dosadašnjem toku sezone govorio je i plejmejker ekipe Lorenco Braun.

Osećamo se veoma dobro, ali nismo zadovoljni onim što je tim postigao u prvoj utakmici. Ima još mnogo utakmica u ovoj seriji i znamo da će oni probati da se vrate. To je tajna plej-ofa. Obe ekipe se povuku i pripremaju se, a pobeđuje onaj ko se vrati spremniji. Mislim da će druga utakmica biti mnogo teža nego prva. Prošle godine smo bili u identičnoj situaciji protiv Monaka, ali na kraju smo izgubili seriju i nije išlo u pravcu u kojem smo želeli. U ovogodišnjoj ekipi imamo igrače koji su to već prošli i znaju kako da reaguju i funkcionišu u tim trenucima, rekao je on u intervjuu za izraelske medije a prenosi Sportklub.

Posebno se Amerikanac osvrnuo na tekući sukob u Izraelu:

Ova grupa ima poseban mentalitet i veliko srce. Prošli smo mnogo toga ove sezone, iskusili zajedno teške stvari i to nas je dovelo do ove situacije. Da nije počeo rat i da smo mogli da igramo u našoj dvorani, bili bismo među tri najbolje ekipe u Evroligi i svi u takmičenju znaju to, zaključio je Braun.

Druga utakmica serije igra se večeras od 20:15 u dvorani OAKA.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRAVI TENISKI KLASIK: Iga Švjontek osvojila Madrid posle drame u okršaju dve prvoplasirane! (VIDEO)

Prva teniserka sveta Iga Švjontek trijumfovala je na turniru u Madridu, pošto je u finalu savladala Arinu Sabalenku. Bio...

POVEZANE OBJAVE