Još jedan srpski košarkaš izlazi na NBA draft!

Poznato je tokom čitave ove sezone da Nikola Topić, plejmejker Crvene zvezde, važi za kandidata koji će na NBA draftu biti izabran sa jedne od najviših pozicija.

Nedavno je potvrđeno da će se na Draftu pojaviti i njegov saigrač iz Mege, iz prvog dela ove sezone, Nikola Đurišić, nakon što se odavno najavljivala takva mogućnost.

Međutim, možda pomalo neočekivano, za Draft se prijavio i treći košarkaš Mege – Bogoljub Marković!

Marković je odigrao veoma zapaženu ulogu na letošnjem Evropskom prvenstvu U18 u Nišu, na kom je naš nacionalni tim trijumfovao, a Topić izabran za MVP-ja.

Nakon toga je veći deo sezone proveo nastupajući za OKK Beograd u Košarkaškoj ligi Srbije, dok je nedavno bio MVP U19 ABA lige, koju je osvojio sa Megom.

Povremeno se nalazio i u sastavu prvog tima u ABA ligi, a to se desilo i u poslednjoj utakmici u Ljubljani, kada je Mega savladala Cedevita Olimpiju.

Kao kandidat koji bi mogao da bude izabran na Draftu figurira i Milan Momčilović, košarkaš srpskih korena, koji je imao veoma uspešnu frešmen sezonu na Ajova Stejt koledžu. Međutim, nije još uvek poznato da li će se prijaviti ove ili naredne godine, za kada mu se predviđa još bolja pozicija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE MARSELA: I Tijago Silva ponovo kući!

Brazilski fudbaler Tijago Silva napustio je Čelsi pred kraj ove sezone. Trofejni igrač se danas zvanično vratio u Fluminense gde...

POVEZANE OBJAVE