OVO ĆE MNOGE OBRADOVATI: Poznat naredni klub Jirgena Klopa?!

Sredinom sezone Jirgen Klop je šokirao fudbalsku javnost najavivši odlazak sa klupe Liverpula nakon mnogo godina.

On je potpuno podigao tim sa Enfilda i doveo ih do trona u Premijer ligi i Ligi šampiona.

Trenutno je sa Redsima još uvek u borbi za titulu šampiona Engleske, ali će teško u tome uspeti nakon poraza u gradskom derbiju od Evertona, koji je među najlošijim timovima u ligi.

Navodno je bio blizu da nakon odlaska Julijana Nagelsmana preuzme selektorsko mesto nemačke reprezentacije, ali je ugovor sa tamošnjim savezom ipak produžio aktuelni selektor.

Klop bi, prema pisanju Independenta, ipak mogao da se vrati u Nemačku, i to u Borusiju iz Dortmunda, klub koji ga je proslavio i koji je, poput Liverpula, vratio na šampionske staze, osvojivši Bundesligu i doguravši do finala Lige šampiona.

Klop bi navodno trebalo da se vrati na klupu popularnih Milionera nakon najavljene pauze od godinu dana kada je reč o njegovoj trenerskoj karijeri.

Tim iz Dortmunda je u to vreme bio pravi hit u svetu fudbala i mnogi su simpatisali ovaj tim, u kom su se tada afirmisali i igrači poput Matsa Humelsa, Roberta Levandovskog, Marija Gecea, Marka Rojsa…

Borusija je inače nadomak novom plasmanu u finale Lige šampiona, pošto je na svom stadionu u prvoj utakmici polufinala savladala Pari Sen Žermen minimalnim rezultatom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE