PRAVI TENISKI KLASIK: Iga Švjontek osvojila Madrid posle drame u okršaju dve prvoplasirane! (VIDEO)

Prva teniserka sveta Iga Švjontek trijumfovala je na turniru u Madridu, pošto je u finalu savladala Arinu Sabalenku.

Bio je ovo pravi okršaj dve prvoplasirane teniserke sa WTA liste, pošto je Poljakinja slavila nakon drame sa 2:1, po setovima 7:5, 4:6 i 7:6 (9:7).

Iga je odmah na početku meča oduzela servis Beloruskinji, koja je međutim ekspresno uzvratila. U šestom i sedmom gemu teniserke su propustile nekoliko prilika da dođu do novih brejkova, a presudan je bio onaj koji je Poljakinja načinila za prednost od 6:5, nakon čega je završila prvi set svojim servisom.

U drugom setu su se nizali brejkovi jedan za drugim od drugog do petog gema, ali je potom Sabalenka načinila ključan pri vođstvu od 5:4 i direktno izjednačila u setovima.

U sličnom ritmu nastavilo se i u odlučujućem delu meča, kada je Sabalenka brejkom došla do prednosti od 3:1, ali je odmah dozvolila i ribrejk. Više nije bilo brejk prilika ni sa jedne strane sve do poslednjeg gema, kada je Poljakinja spasila dve meč lopte na svoj servis. Sve je potom kulminiralo u tajbrejku, koji je Švjontek dobila na razliku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NA KRAJU SEZONE: Dva Srbina iz La Lige ostali bez trenera!

Fudbaleri Sevilje završiće ovu takmičarsku godinu na sredini tabele u La Ligi. Prošlogodišnji pobednik će od naredne biti sa novim...

POVEZANE OBJAVE