Srbija od naredne sezone sa šest predstavnika u ABA ligi!

Košarkaši subotičkog Spartaka plasirali su se u finale druge ABA lige, pošto su savladali MZT i u drugoj utakmici polufinalne serije.

Nakon tesne pobede u Skoplju, na domaćem terenu u Subotici je tim Vlade Jovanovića bio više nego ubedljiv i slavio sa 98-64!

Tako je sada jasno da će Srbija naredne sezone u elitnom rangu ABA lige imati šest timova, nakon što je prethodno i Vojvodina obezbedila plasman u finale.

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Podsetimo, nedavno je doneta odluka o povećanju broja timova u prvoj ABA ligi sa 14 na 16, a povećana je i granica maksiamlnog broja ekipa iz jedne zemlje na 6, pa više nema prepreka da srpski tim koji trijumfuje u drugom rangu zaigra sa najboljim ekipama iz regiona.

Ostaje još samo da se vidi da se vidi da li će Spartak ili Vojvodina predstavljati sever naše zemlje u prvoj ABA ligi naredne sezone.

Već na poluvremenu je srpski tim vodio sa 25 poena razlike (57-32), a do kraja je samo uvećavao prednost, koja je najviše iznosila +36!

Najefikasniji u srpskom timu bio je Filip Barna sa 19 poena, uz 4 skoka i 2 završna dodavanja. Miloš Milisavljević i Marko Tejić upisali su po 11, a Vojin Medarević 10 poena.

U poraženom timu jedini sa dvocifrenim poenterskim učinkom bio je Ejasu Vorku sa 10 poena, uz 4 uhvaćene lopte.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OBRATILI SE SIMPATIZERIMA: Partizan imao važnu poruku pred 3. duel finala!

Košarkaši Partizana sutra dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet u 3. meču finala ABA lige. Crveno-beli će imati prvu meč loptu za...

POVEZANE OBJAVE