POZNAT ŠIRI SPISAK JUŽNOG SUDANA ZA PARIZ: Ekipi sa Mundobasketa priključuje se dvojac od kog se mnogo očekivalo u NBA ligi, tu je i buduća zvezda Drafta!

Saopšten je širi spisak košarkaša koji će biti kandiati za olimpijski tim Južnog Sudana ove godine u Parizu.

Južni Sudan je prethodne godine bio najprijatnije iznenađenje, prvobitno samim plasmanom na Svetsko prvenstvo, a zatim i prolaskom u drugu fazu.

Ekipi koja je nastupala na Mundobasketu u Parizu će se priključiti i dvojica košarkaša koji su vrlo dobro poznati široj košarkaškoj javnosti – Bol Bol i Ton Mejker.

SUDANSKI JOKIĆ: NBA zvezda najavila da će igrati u Parizu, neki navijači nisu oduševljeni

Bol Bolu je svojevremeno prognoziran izbor na Draftu sa neke od najviših pozicija, ali su ga povrede sputale, te je 2019. odabran od strane Majamija tek kao 44. pik, a potom je prosleđen Denver Nagetsima, za koje je nastupao u uvodnoj fazi profesionalne karijere, uz malu minutažu.

Prethodnu sezonu je, uz solidan učinak, proveo u Orlandu, a tokom leta je potpisao za Finiks Sanse.

Ton Mejker je na Draftu 2016. godine izabran kao 10. pik od strane Milvoki Baksa, koji su tada bili u velikom uzletu i igrač koji je tada nastupao pod zastavom Australije trebalo je da bude deo velikog projekta tima, koji je kasnije i osvojio titulu.

Međutim, za tri godine nije opravdao očekivanja, pa je sezonu 2019/20 proveo u Detroitu, a zatim igrao i za Klivlend Kavalirese, pre nego što je napustio najjačiu ligu sveta.

Kratko je nastupao u Evropi za Hapoel iz Jerusalima, zatim za Long Ajlend Netse u Razvojnoj NBA ligi, dve sezone je proveo u Kini igrajući za Fuđijan, da bi ove godine prešao u Al Rijad iz Bejruta.

Osim njih dvojice, Sudanci bi mogli da budu jači i za centra Djuk univerziteta Kamana Maluaha, kome se predviđa 3. mesto na NBA draftu naredne godine.

Letnje olimpijske igre se održavaju predstojećeg leta u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPISAK AUSTRALIJE ZA PARIZ: Trojica bivših i jedan nesuđeni košarkaš Večitih

Bliže se Olimpijske igre u Parizu, na kojima se vraća naša košarkaška reprezentacija, nakon debakla na kvalifikacionom turniru za...

POVEZANE OBJAVE