PROPUŠTENA MEČ LOPTA CRNO-BELIH: Avramović promašio finale, Budućnost izborila majstoricu!

Košarkaši Partizana nisu uspeli da večeras uđu u finale ABA lige. Budućnost je u Morači izjednačila na 1:1 u seriji trijumfom 74:73 u veoma dramatičnom susretu. Duel je čitavim tokom bio izjednačen a crnogorski tim u četvrtoj deonici imao i +9.

Crno-beli su gostovanje počeli u petorci Doužer, Naneli, Ponitka, Ledej i Kaminski. Domaćin je bio krenuo sa: Popovićem, Ferelom, Slavkovićem, Tanaskovićem i Marvinom Džonsom.

Utakmicu je poenima otvorio Slavković. Prvi se kod crno-belih u strelce upisao Ponitka. Doužer im sa bacanja doneo prvo vođstvo. Početak je na obe strane bio veoma efikasan jer je za tri ipo minuta prve deonice ubačeno ukupno 18 poena. Nijedan tim se nije odlepio značajnije već je ovaj period proticao u čestim promenama vođstva. Crno-beli pred kraj stigli do +4 (19:23).

Trojkom Pantera se Partizan odvojio na +6 (20:26) početkom druge četvrtine. Prvi koš za Podgoričane u ovoj deonici postiže Makundu sa slobodnih bacanja. Uzvratio je crnogosrki tim serijom 6:0 za izjednačenje posle pogotka Kamenjaša (26:26). Kasnije i poveli 29:28. Potom se nastavio trend iz prve četvrtine da se vođstvo često menja. Budućnost pred poluvreme vodila do +3.

Crno-beli su onda serijom 7:0 došli do +4 (36:40) u poslednjem minutu prvog dela i time ga završili. Panter je promašio trojku za +7. Doužer je sa 10 poena bio jedini dvocifreni kod gostiju. Budućnost je predvodio Tanasković sa 7 koševa.

Budućnost je poenima Kamenjaša otvorila drugo poluvreme. Odmah je uzvratio Bruno Kaboklo. I ovaj deo je bio na početku poenterski dinamičan, a Partizan se trudio da se odlepi. Ferel pogodio za izjednačenje 52:52 na polovini te deonice. Poveli potom i +5 posle kucanja Makundua (57:52). Nalet Podgoričana prekinuo je Džejlen Smit. Crno-beli stigli na -2 (59:57) posle pogotka Nanelija. Trojkom je odgovorio na drugoj strani Flečer Megi čime se završila treća četvrtina sa 62:57 za Budućnost.


Poslednja deonica počela je promašajima na obe strane. Potom je Maknudu odveo Podgoričane na maksimalnih +7 (64:57). Obradović je nakon toga tražio tajm-aut. Prednost je sa bacanja uvećao raspoloženi francuski centar iako je bio polovičan. Tek nakon nešto više od dva minuta igre, prve poene za Partizan u 4/4 postigao je Kaminski. On je potom isključen zbog dobijene tehničke i nesportske lične greške.


Tim Andreja Žakelja stigao je i do +9 (68:59) na više od šest minuta do kraja. Panter je to smanjio pogođenim bacanjima. Posle izgubljene lopte Makundua, je smanjio na -5 (68:63). Jogi Ferel vratio +7 pogocima sa slobodnih bacanja. Odmah je usledio odgovor Pantera. On je potom imao izgubljenu loptu i dva promašena bacanja.


Kapiten crno-belih je potom pogodio za 70:67 u korist crnogorskog tima. Zato je Žakelj tražio tajm aut na 2:58 do kraja. Reagovali su posle toga njegovi izabrnici i Ferel je pogodio za +5 (72:67). Podgoričani imali odgovor na pritisak nakon Avramovićevih poena i poveli 74:69 na minut do kraja. Panter još jednom bio siguran nakon polaganja za 74:71 po ulasku u poslednjih 60 sekundi utakmice. Na 30 do kraja, Mekinli Rajt je promašio a Partizan imao napad nakon defanzivnog skoka Smailagića.

Budućnost-Partizan, ABA liga

Onda je Avramović bacanjima smanjio na 74:73 u poslednjih 20 sekundi duela. Tada je trener Žakelj tražio pauzu. Kamenjaš posle imao slobodna bacanja i promašio oba a crno-beli imali napad za pobedu u zadnjih 10 sekundi. Aleksa Avramović je promašio šut za trijumf. Tako da će o finalisti odljučivati majstorica u petak 10. maja u Beogradu.

Najbolji kod pobednika bio je Ferel sa 13 poena uz 12 Kamenjaša.

U timu Partizana Panter sa 17 i Doužer sa 10 poena bili su jedini dvocifreni.

Budućnost – Partizan 74:73 (20:23, 16:17, 26:17, 12:16)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Crno-beli u pregovorima sa Žoze Murinjom

Portugalski trener Žoze Murinjo je od januara bez posla kada je dobio otkaz u Romi, ali kako stvari stoje uskoro...

POVEZANE OBJAVE