NEKADAŠNJI GS ŠAMPION NAJAVIO: Tim se povlači na kraju sezone (VIDEO)

Austrijski teniser Dominik Tim nekada je bio među najboljih 10 igrača sveta.

Pre četiri godine je 2020. bio na trećem mestu ATP liste. Vratio se ove sezone u Brizbejnu, ali je odlučio da na kraju godine ode u tenisku penziju sa 31 godinom.

Osvojio je te 2020. godine i titulu na US Openu. Profesionalac postao još 2011. godine. Trenutno je na 117. mestu ATP liste. U karijeri je osvojio 17 titula a uz US Open, Indijan Vels je jedini masters gde je trijumfovao 2019. godine.

Zdravo svima. Moram da vam prenesem veoma važnu, veoma tužnu, ali lepu poruku. Ova sezona 2024-te biće moja poslednja. Završiću karijeru na kraju sezone. Nekoliko je razloga za takvu odluku. Pre svega, moj zglob koji više nije u onakvom stanju kakvom bi trebalo da bude. Nije baš onako kako sam želeo. Drugi razlog je moj unutrašnji osećaj. Veoma dugo sam razmišljao o ovoj odluci veoma pažljivo. O čitavom putovanju kao tenisera, koje je bilo nevedovatno. Imao sam uspeha, osvajao trofeje o kojima sam samo mogao da sanjam. Putovanje je bilo sjajno uz sve uspone i padove. Zaista lepo iskustvo na kome sam veoma zahvalan. Na kraju sam došao do zaključka da je odluka da na kraju sezone završi karijeru jedina prava. Veoma sam uzbuđen zbog svega što sledi, rekao je on u video poruci.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MOĆNA ODLUKA: Novi trener Juventusa je čovek koji je dugo bio nosilac DNK kluba

Paolo Montero je dobio čast da vodi Juventus u Seriji A do kraja sezone, objavio je torinski klub nakon...

POVEZANE OBJAVE