TENISKA POSLASTICA U KIŠNOM PARIZU: Osaka ispustila veliku priliku da skine Igu sa trona!

Otkazan je danas gotovo kompletan program na Rolan Garosu usled obilnih padavina, pa se igra samo na dva najveća terena, u zatvorenim uslovima.

Na Filip Šatrijeu su ovog kišnog dana pariskoj publici pravu tenisku poslasticu priredile dve velike šampionke, Iga Švjontek i Naomi Osaka.

Na kraju je do neverovatne pobede došla Poljakinja, aktuelna šampionka, koja je slavila sa 2:1, po setovima 7:6 (7:1), 1:6 i 7:5!

Došla je Iga prva do brejka, kada je oduzela servis protivnici bez izgubljenog poena i povela sa 2:1, a zatim na isti način i materijalizovala prednost. Ona je tada iskoristila trenutak odsutnosti Osake, koja je u jednom trenutku, usled zakasnele sudijske odluke, mislila da je brejkunla rivalku za 2:1.

Ipak, na vreme je četvorostruka gren lsem šampinka došla sebi, zaigrala svoju igru i preokrenula na 5:4, vezavši tri uzastopna gema, a zatim u narednom propustila set loptu na servis Poljakinje. Došlo se ipak do tajbrejka, gde je Švjontekova bila mnogo bolja i povela je sa 1:0 u setovima.

Nije ni tada pala Osaka, koja je drugi set započela furiozno i povela sa 4:0, a kasnije još jednim brejkom očas posla izjednačila i odvela meč u odlučujući set.

Tamo je već u prvom gemu uspela da spase tri brejk lopte prve teniserke sveta, a da odmah potom dođe do brejka. Nije se dala aktuelna pampionka, pa je Osaka u narednom gemu spasla još čak pet prilika za brejk, ali je ipak povela sa 3:0. Pri vođstvu od 4:2 propustila je jednu šansu za novi brejk, ali je potom lako povela sa 5:2 i činilo se da će takva šampionka meč završiti ubrzo. Propustila je i meč loptu kada je servirala pri rezultatu 5:4, a kasnije je Iga uspela da izjednači i iskoristi nesigurnost Japanke u nekim odlučujućim poenima.

Iga je u 11. gemu iskoristila drugu brejk šansu i povela sa 6:5, da bi u narednom gemu brzo završila posao i pokazala zašto je prva na svetu.

Naomi, trenutno tek 134. igračica sveta, je tako propustila priliku da dođe do prve velike pobede od povratka na teren. U narednom kolu Švjontek će se sastati sa pobednicom duela Hrvatice Jane Fet i Čehinje Marije Buzukove, koji je prekinut zbog kiše nakon što je Buzukova dobila prvi set sa 6:2.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE