Zverev najbolji u Kelnu

Aleksandar Zverev – Feliks Ože-Alijasim 2:0 (6:3, 6:3)

Domaći teniser i prvi nosilac na turniru, Aleksandar Zverev, osvojio je turnir iz Serije 250 u Kelnu.

Sedmi teniser sveta u finalu je bio bolji od mladog Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima posle dva identična seta od po 6:3. Finalni meč u gradu na Rajni trajao je sat i 21 minut. 

U prvom setu Zverev je stekao brejk prednosti u prvom gemu, u sedmom još jednom oduzeo servis rivalu, a zatim slavio sa 6:3 nakon 37 minuta igre. Drugi set je trajao malo duže, a odlučio ga je samo jedan brejk, do koga je nemački teniser stigao u šestom gemu. 

Pobedniku je pripalo 250 ATP poena i nešto manje od 25 hiljada evra, dok se poraženi morao zadovoljiti sa 150 bodova i skoro 20 hiljada evra. Na istom mestu već sutra kreće još jedan ATP turnir, sa gotovo identičnim sastavom.

Prvi nosilac je Aleksandar Zverev, a drugi Argentinac Dijego Švarcman. Učestovaće i dvojica Srba, Miomir Kecmanović, koji će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, i Danilo Petrović polufinalista turnira na Sardiniji, koji je dobio specijalnu pozivnicu, i u prvom kolu će igrati sa bivšim svetskim brojem jedan, Endijem Marejom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Osvojili Skudeto, a onda ‘hladan tuš’: Velika zvezda Intera na leto napušta Meacu

Nakon tri godine pauze, milanski Inter ponovo je prvak Italije. Nakon što se titula proslavila, dolazi svojevrstan hladan tuš...

POVEZANE OBJAVE