Sigurne pobede Kelna i Volfsburga za kraj 19. kola Bundeslige [VIDEO]

Keln – Arminija 3:1 (2:0)

Volf 10′,28′, Redžibećaj 63′ – Kordova 73′

Volfsburg – Frajburg 3:0 (2:0)

Bruks 21′, Veghorst 39′, Gerhard 86′

U 19. kolu nemačke Bundeslige gostujuće ekipe nisu zabeležile nijednu pobedu. U dva poslednja meča ovog kola domaće ekipe su upisale trijumf, Keln protiv Arminije, odnosno Volfsburg protiv Frajburga.   

Keln je tek u 19. kolu upisao prvu pobedu na svom ,,Rajn Nekar energiju”. Trebalo je u goste da im dođe Arminija da bi četa Markusa Gizdola upisala prvu ,,domaću” trojku. Meč je odlučen u prvih pola sata kada je Marijuš Volf dva puta tresao mrežu ekipe iz Bilefelda. Prvo je u 10. minutu odbijenu loptu smestio na pravo mesto, da bi u 28. precizno tukao u ugao gola golmana Ortege, koji se nije ni pomerio. Elvis Redžibećaj je postigao treći gol za ,,jarčeve” u 63. minutu, a jedino što su gosti uradili na ovom meču bio je počasni pogodak Kordove deset minuta kasnije. Keln je sada 14. sa 18 bodova, a 16. poziciju, koja vodi u baraž za opstanak, prepustio je Arminiji koja je sakupila 17 bodova.   

,,Vukovi” su stigli na treći stepenik na tabeli nakon trijumfa nad Frajburgom na svojoj ,,Folksvagen areni”. Lakše nego što se očekivalo Volfsburg je pobedio odlični Frajburg u poslednje vreme i vezao treći uzastopni trijumf, opet bez primljenog gola. Bruks je načeo goste u 21. minutu, iz gužve, posle kornera, da bi najbolji fudbaler Volfsburga ove sezone, Holanđanin Veghors, duplirao prednost u 39. Sve do 86. minuta golova nije bilo, a onda je Gerhard pratio akciju Bakua i ubacio loptu u praznu mrežu. Sa 35 bodova Volfsburg je treći i ima tri boda zaostatka za drugoplasiranim Lajpcigom. Frajburg je ostao na 9. mestu sa 27 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZ NESTVARAN DABL DABL JOKIĆA: Marej u drami odveo Denver na Minesotu! (VIDEO)

Košarkaši Denvera plasirali su se u polufinale zapadne konferencije NBA lige. Sinoć su u veoma napetoj utakmici pobedili LA Lejkerse...

POVEZANE OBJAVE