AO: Posle velike borbe Novak u trećem kolu

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Australian Open-a posle velike borbe i teškog meča sa Amerikancem Frensisom Tijafoom 3:1 u setovima (6:3, 6:7, 7:6, 6:3) posle tri i po sata igre. U trećem kolu ga ponovo čeka Amerikanac, tačnije pobednik meča Opelka-Fric.

U prvom setu je već bilo jasno da Novaku neće biti lako u ovom meču. Iako je rano napravio brejk, američki teniser je uspeo da povrati svoj servis i nije se predavao. Ipak, Đoković je na 4:3 ponovo uspeo dao oduzme protivniku servis i da set osvoji u svoju korist 6:3.

U drugom setu je viđena velika borba. Nije bilo brejkova i otišlo se u taj brejk koji je završen u korist Tijafoa 7:3.

U trećem setu se takođe otišlo u taj brejk, ali ovoga puta Novak je poveo 3:0 uz brejk, koji je ponovo uspeo da povrati Tijafo. Ipak, u taj brejku najbolji teniser sveta je bio ubedljiv i sa 7:2 došao do 2:1 u setovima.

U četvrtom setu nije bilo brejka do sedmog gema, kada je Đoković preokrenuo posle 30:0 za Tijafoa. To je značio i kraj ovog meča, jer u naredna dva gema Đoković je rutinski stigao do 6:3 i prolaza u treće kolo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Meloun razočaran: Neprihvatljivo drugo poluvreme

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun bio je razočaran igrom svog tima u drugom poluvremenu meča sa Minesotom. - Trenirali smo...

POVEZANE OBJAVE