Bajern vratio šampanjac u friz, Haland gura Dortmund u LŠ, Pohjanpalov het-trik protiv Verdera [VIDEO]

Subotnje utakmice u nemačkoj Bundesligi najavile su dramatičan finiš. Bajern je mogao da overi devetu uzastopnu titulu pobedom u Majncu, ali su Bavarci poraženi, pa će slavlje morati da odlože još malo.

Majnc je poveo protiv šampiona već u trečem minutu golom mladog napadača Džonatana Burkarda. To je bio drugi pogodak u sezoni za ovog fudbalera, a zanimljivo je da je prvi postigao takođe protiv Bajerna, jesenas u Minhenu. Prednost domaćih udvostručio je Šveđanin Kvajson u 37. minutu, a ispostavilo se da je to bilo dovoljno za petu pobedu Majnca u poslednjih šest kola.

Zahvaljujući fantastičnoj seriji Majnc je pobegao iz zone ispadanja i trenutno je na 12. mestu sa 34 boda, pet više od Kelna, prvog tima ispod crte. U tim Bajerna vratili su se Robert Levandovski i Serž Gnabri, a Poljak je zaslužan za jedini pogodak u poslednjim sekundama meča. Njegovim 36. golom u prvenstvu Bajern je izbegao situaciju da po prvi put u sezoni završi neki meč bez postignutog pogotka. Na proslavu nove titule Bajern će morati da sačeka sedam dana, ukoliko Lajpcig ne kiksira u nedelju protiv Štutgarta.

Zaoštrila se borba za plasman u Ligu šampiona, tačnije za dva preostala mesta. Dortmund je u jednom trenutku bio daleko od elitnog takmičenja, ali je sa četiri uzastopne pobede ponovo oživeo svoje nade. Golovima Erlinga Halanda “milioneri” su slavili u Volfsburgu i prišli im na samo dva boda razlike. Još su bliži Ajntrahtu koji ima bod više, ali i utakmicu sa Leverkuzenom koja počinje nešto kasnije. Borusija je slavila i pored činjenice da je poslednjih pola sata igrala bez isključenog Belingema.

Verder će opet imati traumatičan završetak sezone. Tim iz Bremena je izgubio sedmi put u nizu, ovog puta od Uniona u Berlinu i sada mu je opstanak ozbiljno doveden u pitanje. Golova nije bilo u prvom delu, a onda je Finac Pohjanpalo postigao tri pogotka za 18 minuta. On je do sada u prvenstvu dao dva gola, a evo samo protiv Verdera tri. Poraz “zelenih” ublažio je Gebre Selasije. U meču koji ništa nije odlučivao Frajburg i Hofenhajm su igrali nerešeno 1:1. Poveli su gosti novim golom Andreja Kramarića, dok je poravnao Vićenco Grifo u finišu utakmice.

Volfsburg – Dortmund 0:2(0:1)
Haland 12′,68′

Majnc – Bajern 2:1(2:0)
Burkard 3′, Kvajson 37′ – Levandovski 90+4′

Frajburg – Hofenhajm 1:1(0:1)
Grifo 81′ – Kramarić 40′

Union Belin – Verder 3:1(0:0)
Pohjanpalo 50′,53′,68′ – Gebre Selasije 82′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Iz Budućnosti se još jednom oglasili pred Partizan, objašnjen odnos dva kluba nakon saopštenja

Košarkaši Budućnosti sutra od 16 časova u Morači dočekuju Partizan u drugoj utakmici polufinala ABA lige. Budućnost je poražena...

POVEZANE OBJAVE