“Milioneri” i Volfsburg trojkama ka Ligi šampiona, gorak remi za aktere u Bremenu [VIDEO]

Bajern je ponovo šampion Bundeslige, deveti put uzastopno. To je postalo izvesno nakon poraza Lajpciga u Dortmundu od 3:2. Ove dve ekipe će se već u četvrtak sastati u finalu DFB kupa, gde će pokušati da se zonu završe trofejom.

Meč u Dortmundu bio je zanimljiv, a domaći su nastupili bez najboljeg strelca Erlinga Halanda. Rojs je na staru doveo Borusiju u vođstvo, igrao se 7. minut, i to je bio aktuelan rezultat sve do 51. kada je Sančo duplirao prednost domaćeg tima. Međutim, nisu se “bikovi” predavali, stvarali su mnogo prilika pred golom Hica, a prvi je pogodio Klosterman u 63. minutu. On je odlično zhvatio loptu glavom nakon kornera Forsberga i smestio loptu u desni ugao gola Borusije.

Dani Olmo je imao dve odlične šanse koje nije iskoristio, ali jeste treću u 77. minutu, koju mu je na tacni pripremio Hvong. Ipak, bodovi su ostali u Dortmundu, a za to su najzaslužniji Gerero i Sančo. Prvi je nesebično vratio loptu za Engleza, a ovaj je lako poslao u mrežu. Borusija je sada na mestu koje vodi u Ligu šampiona, pretekli su Ajntraht za dva boda, ati tim iz Frankfurta sutra dočekuje Majnc.

Sve bliži elitnom evropskom takmičenju je i Volfsburg. “Vukovi” su pobedili Union Berlin i sačuvali treću poziciju. Apsolutni junak trijumfa bio je Josip Brekalo, strelac sva tri pogotka protiv Berlinaca. Šalke je nagovestio veliko iznenađenje u Sinshajmu, “fenejraš” je dobio prvo poluvreme sa 2:0, ali su se domaći razgropadili u nastavu i četiri puta savladali Farmana.

Bez golova završen je meč u Bremenu, a bodom sigurno nisu zadovoljni ni u Vrederu ni u Bajeru. Domaćin je u teškoj situaciji kada je pstanak u pitanju, a “farmaceuti” su ostali bez šansi za plasman u Ligu šampiona i boriće se bar za odlazak u slabije evropsko takmičenje. Za domaće je svih 90 minuta odigrao Miloš Veljković.

Dortmund – Lajpcig 3:2(1:0)
Rojs 7, Sančo 51′,87′ – Klosterman 63′, Olmo 77′

Hofenhajm – Šalke 4:2(0:2)
Kramarić 47′, Akpoguma 52′, Baumgartner 60′, Bebu 64′ – Ut 12′, Mustafi 42′

Verder – Leverkuzen 0:0

Volfsburg – Union Berlin 3:0(1:0)
Brekalo 12′,63′,90′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroligaš ostaje bez licence u elitnom takmičenju!?

Kako stvari stoje KK Baskonija može da bude u ozbiljnom problemu kada je reč o Evroligi, a razlog su...

POVEZANE OBJAVE