Vajnaldum ispratio Makedonce, Pandev otišao u legendu

SevernaMakedonijaHolandija 0:3(0:1)
Depaj 24′, Vajnaldum 51′,58′

Reprezentacija Holandije okončala je grupnu fazu sa maksimalnim učinkom. U trećem kolu C grupe ”lale” su u Amsterdamu pobedile i Severnu Makedoniju, debitanta na EP, koji takmičenje završava bez osvojenog boda. I pre meča je bilo jasno da će Holandija završiti kao prva, dok će Severna Makedonija biti četvrta, čak i da je napravila senzaciju i slavila protiv velikog rivala.

Na početku meča Holanđani su uručili dres svoje reprezentacije Goranu Pandevu sa njegovim imenom. Legendarni makedonski napadač protiv ”lala” odigrao je poslednju utakmicu u nacionalnom dresu. U karijeri je igrao 122 meča za državni tim i postigao je 38 golova, poslednji na ovom Evropskom prvenstvu u duelu sa Austrijom. Na tribinama stadiona ”Johan Krojf arena” u Amsterdamu bio je i premijer Severne Makedonije Zoran Zajev.

Sjajnu su akciju izveli Makedonci u 10. minutu, Pandev je majstorski proigrao Tričkovskog, a ovaj je izašao ispred golaman rivala i rutinski ga prevario. Veliku radost fudbalera Severne Makedonije pokvario je VAR, Tričkovski je bio u minimalnom, za oko nevidljivom, ofsajdu. Nisu imali sreće Makedonci ni desetak minuta kasnije, opet je Pandev odigrao odličan pas, ovog puta za Trajkovskog, ovaj je tukao snažno i precizno, ali se sada isprečila stativa.

Samo dva minuta kasnije poveli su Holanđani. Opet su napadali Makedonci, Pandev je srušen ispred kaznenog prostora, sevnula je kontra Holanđana i egzekucija Memfisa Depaja, koga je u pravom trenutku proigrao Malen. Proveravalo se da li je Padev fauliran, ali ovog puta VAR je rekao da je sve u redu. Priliku da dupliraju prednost ”lale” su imale u 30. minutu, u odličnoj poziciji našao se Damfris, ali je Stole Dimitrijevski na vreme ušao u šut.

Posle pet minuta igre u nastavku malo je nedostajalo da se mreža Makedonaca drugi put zatrese. Glavom je tukao De Liht, ali je na gol liniji glavom intervenisao Tričkovski. To što im nije tada pošlo za rukom, ”lale” su uradile minut kasnije, Depaj je završio najveći deo posla, ubacio na peterac, a Žoržinju Vajnaldumu ostalo je samo da loptu gurne u praznu mrežu. Nisu se stvari dobro odvijale za debitanta. U 58. minutu Malne pronalazi Depaja, njegov udarac Dimitrijevski brani, ai odbijenu loptu Vajnaldum šalje pod prečku, 3:0 za Holanđane posle sat vremena igre. U 67. minutu rezervista Veghorst je pogodio prečku gola Makedonije, a nešto kasnije poništen je još jedan gol Makedoncima, ovog puta ofsajd je bio očigledan.

Do kraja meča šansi je bilo na obe strane, Holanđani su propustili nekoliko zrelih, ali su pretili i Makedonci. Recimo još da je Goran Pandev zamenjen u 69. minutu i pozdravljen je ovacijama sa tribina ”Johan Krojf arene”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE