Bogat pazar Partizana kraj Jošanice, meč bio prekinut više od pola sata

NoviPazarPartizan 1:4(0:1)
Mihailović 90′ – Natho 42′, Urošević 48′, Rikardo 61′ Suma 74′

Partizan je ostao maksimalan i posle četvrtog kola novog prvensta. Crno-beli su ubedljivo slavili u Novom Pazaru, u jednom dosta čudnom meču koji je sa prekidima trajao preko dva i po sata. Beograđani su se vratili na čelo tabele sa 12 bodova i gol razlikom 14:1. Već u četvrtak četa Aleksandra Stanojevića igra revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv ekipe Sočja.

NoviPazar: Ostojić – Vlajković, Kovačević(od 68′ Lončar), Pavišić, Joksimović, Delimeđac(od 57′ Kiković), Bacanović(od 68′ Mihailović), Kojičić, Ratković(od 46′ Handžić), Dimić(od 46′ Mladenović), Aganspahić

Partizan: Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar(od 84′ Smiljanić), Jojić, Terzić(od 65′ Šćekić), Natho(od 65′ Suma), Pantić(od 84′ Milovanović), Rikardo(od 65′ Baždar)

Domaćin je dosta agresivno počeo meč nedozvoljavajući Partizanu da razvije pas igru. Dosta su teško crno-beli stizali do gola Pazara, a verovatno je bila prisutna i doza umora, posle napornog puta u Rusiju i teškom meča sa Sočijem. Jeste Stanojević napravio nekoliko promena u odnosu na taj meč, ali su glavni nosioci igre, mislimo na Natha, Rikarda, Zdjelara, Pantića i štopere, bili u početnom sastavu.

Partizan je polako preuzima inicijativu, ali konkretnih pokušaja ka golu Ostojića nije bilo. Prvu šansu smo zabeležili u 23. minutu, tada se Pantić oslobodio čuvara, topovski šutirao sa 25 metara, ali i dosta neprecizno. Po prvi put ove sezone Beograđani nisu dali gol na početku utakmice i, nejverovatnije zbog toga, bilo je dosta nervoze u njihovim redovima. Protestovali su gosti u 28. minutu, lopta je posle centaršuta Lutovca pogodila jednog igrača Novog Pazara u ruku, ali sudija Milanović, a ni arbitri u VAR sobi, nisu smatrali da je to bilo za najstrožu kaznu.

Lepu akciju izveli su crno-beli u 33. minutu, Pantić je pronašao Rikarda, ovaj šutirao iz okreta, iz dosta teške sitiacije, ali je to bio dobar pokušaj koji je završio tik pored stative Ostojićevog gola. Sve je više Partizan stezao obruč oko gola Pazara. Odličnu šansu je imao Pantić, posle kombinacije Jojića i Natha, ali je opet prebacio gol. Pritisak je urodio plodom u 42. minutu, ali iskuljučivo zahvaljujući majstorstvu Bibrasa Natha. Izraelac je povukao loptu u stranu i levom, svojoj slabijom, nogom, poslao projektil sa 25 metara u levi donji ugao gola domaćih. Ostojić je pokušao da dohvati loptu, ali nije bilo šanse, pošto je ona bila toliko precizna da je ”liznula” i stativu. Do poluvremena odličnu priliku imao je i mladi Terzić, on je ostao zaboravljen na desnoj strani i glavom pokuašo da savlada Ostojića, ali je prebacio prečku.

Kao i u prvom, Novi Pazar je pokuašao da napadne rivala na startu drugog dela. Ovog puta je brzo kažnjen. Zdjelar i Natho su pokrenuli kontru, lopta je stigla do Jojića koji je pravovremeno ugledao Uroševića na levoj strai i poslao mu je na kao na tacni. Levi bek je oštrim udarcem pogodio suprotni ugao, a Ostojiću je ostalo da paradom samo ulepša drugi gol gostiju. Malo je nedostajalo da par minut kasnije crno-beli daju i treći gol. Rikardo je prošao po levoj strani, poslao je u sredinu, ali lopta nije stigla do Terzića na suprotnoj, mada je mreža u tom trenutku bila prazna.

Od 60. minuta ipak je bilo 0:3. Odlični Zdjelar je poslao lep pas ka Rikardu, golman Ostojić je bio brži, ali je onda napravio katastrofalnu grešku u prosto dodao loptu u noge napadaču sa Zelenortskih Ostrva. Ovaj takav poklon ne propušta i lako trese mrežu Pazara. Izgleda da je pobednik meča u ovom trenutku odlučen. Posle trećeg gola došlo je do problema na stadionu kraj Jošanice, navijači su iskazali nezadovoljstvo, došlo je do sukoba Natha sa nekim na klupi domaćina, ali su se i gosujući fudbaleri povukli ka centru terena. Sudija Milanović se non-stop konsultovao sa organima reda, a domaći fudbaleri su zahtevali da se isprazni deo tribina sa Partizanovim navijačima, jer u suprotnom ne žele da nastave meč.

Na kraju se tako i dogodilo, navijači sa istoka su izašli kao i fudbaleri obe ekipe, ali su se igrači vratili, pa je meč posle 35 minuta najzad nastavljen. Uskoro je četvrti sudija pokazao da će se igrati nadoknada u trajanju od 25 minuta, što je pravi raritet kada su u pitanju utakmice srpskog prvenstva. Stanojević je u pauzi u svlačionici ostavio Natha, Terzića i Rikarda, dok su šansu dobili mladi Baždar, rođeni Novopazarac, Šćekić i Sejduba Suma, za koga se mislilo da je završio svoj boravak u Partizanu, ali mu je strateg crno-belih ukazao novu šansu. I Gvinejac se oduđio golom. U 74. minutu Baždar je dodao do Sume, ovaj se driblingom, tako svojstvenom njemu, oslobodio čuvara i smestio loptu iza leđa Ostojića. Ovaj gol se proveravao gotovo deset minuta zbog potencijalnog ofsajda koji je signalizirao pomoćni sudija. Na kraju je iz VAR sobe stigla informacija da je sve bilo ispravno i Partizan je postigao četvrti gol.

Parazci su silno đeleli da poraz ublaže bar jednim postignutim golom i u tome su uspeli u poslednjim trenucima meča kada je rezervista Mihailović glavom matirao Popovića. Bio je to prvi primljeni gol Partizana u novom prvenstvu i prvi gol koji je odbrana crno-belih primila iz igre, računajući i utakmice u Evropi. Vremena za nove promene rezultat nije bilo, Miloš Milanović je odmah po golu domaćina svirao kraj ovog turbulentnog meča.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE