SVETSKO PRVENSTVO: Odbojkašice Srbije izgubile u borbi za medalju

Ženska kadetska reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Durangu.

Izabranice Jova Cakovića su u borbi za bronzanu medalju izgubile od Sjedinjenih Američkih Država 3:1 Po setovima (25:23, 25:18, 26:28, 25:18). Zlatom su osvojile kadetkinje Rusije, koje su u finalu bile bolje od Italije rezultatom 3:0 (25:16, 25:17, 25:20).

Srbija je odlično počela meč za bronzu, pa je na startu napravila seriju 8:0. Ipak, to demotivisalo Amerikanke, koje su sredinom seta došle do izjednačenja. Velika borba vodila se u nastavku, ali su koncentrisanije i sigurnije bile odbojkašice SAD, koje su iskoristile treću set loptu.

Kadetkinje Srbije su bolje ušle i u drugi set. Vodile su sa 4:0, pa sa 10:8 i 16:13, ali su SAD prvo izjednačile rezultat, a potom i napravile seriju od šest poena, koja im je omogućila mirnu završnicu set – 25:18.

Neizvesno je bilo u trećem periodu. Srbija je ponovo vodila (18:12), ali se vodila velika borba u završnici. Naše repezentativke su ovaj put zadržale primat, pa su realizovale četvrtu set loptu.

Nažalost, Amerikanke su u četvrtom setu bile koncentrisanije i sigurnije. Lako su došle do prednosti, koju su povećavale kako je set odmicao. Na kraju 25:18 za SAD

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legendarni Van Persi preuzeo tim iz Holandije

Proslavleni napadač Robin Van Persi novi je šef stručnog štaba Herenvena, objavio je holandski klub. Van Persiju je ovo prvi...

POVEZANE OBJAVE