STOJKOVIĆ POSLE AZERBEJDŽANA: Uradili smo ono što smo želeli

Fudbaleri Srbije, pobedili su Azerbejdžan (3:1), u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Orlovima je, tako, preostalo da, u poslenjem meču, 14. Novembra, sa Portugalom odluče, ko direktno ide na Mundijal.

Nakon meča, selektor Dragan Stojković, bio je veoma zadovoljan trijumfom:

Mislim da smo pokazali kompletnu dominaiciju od prvog do 90. minuta, imali smo prelepe šanse i prelepe akcija, igrači su bili baš raspoloženi. Znali smo koja je važnost krajnjeg rezultata, uradili ono što smo očekivali, ono što smo želeli. – rekao je on.

On je potom, komentarisao uvođenje Tadića i Mitrovića, kao i grešku golmana Rajkovića:

Naravno, nije bilo neophodno da uđu. Mislim da je i pored onog kiksa u 45. minutu ceo tim ostao miran. Prosto, znali smo da će se doći do novih šansi, do novog gola, verovali smo u to. Plan je bio da njih dvojicu sačuvamo, imaju te kartone, a mogli bismo da žalimo zbog neke eventualne gluposti. Ja sam im juče sve rekao, ali sam tokom utakmice osetio sam da mogu da uđu, da nije “prljava” igra, a i oni su to isto osetili i ušli su. -naveo je.

Stojković se, osvrnuo i na, ključan meč sa Portugalom:

Ima dovoljno vremena, još mesec dana je do tada. Mi smo znali, u principu, da će ta utakmica negde 95% odlučivati (o plasmanu na Mundija), ali ovo što smo i dosad uradili je stvarno fenomenalno. Čestitam momcima na dobroj igri, na želji, borbenosti. Ima dovoljno vremena, razgovaraćemo o poslednjoj, odlučujućoj utakmici. – zaključuje Piksi.

Pre duela sa Srbijom, Portugalu je preostalo, da 11. Novembra, odigra meč sa Republikom Irskom.

Foto: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE