Zvezda pobednički kroz Ljig

Spartak Ljig – Crvena zvezda 0:3 (18:25, 21:25, 22:25)

Odbojkaši Crvene zvezde zabeležili su i treću pobedu u Banka Poštanska štedionica Superligi Srbije. Na gostovanju u Ljigu savladali su Spartak 3:0 (25:18, 25:21, 25:22).

Bila je to tvrda utakmica od prvog do poslednjeg minuta. Prva dva seta protekla su u laganoj dominaciji Zvezde. Crveno-beli su bolje otvorili meč, u svim segmentima igre osim u servisu, napravili su osam servis grešaka, ali su to uspeli da nadomeste hrabrom i odgovornom igrom. U drugom setu crveno-beli su iskoristili servis greške rivala nametnuli svoj ritam i stigli do vođstva 2:0.  U poslednjem periodu domaći odbojkaši su zaigrali na sve ili ništa, set uveli u egal završnicu, ali u ključnom momentu Zvezda je rezultat prelomila u svoju korist i zabeležila treći uzastopni trijumf u sezoni.

Po završetku utakmice Igor Žakić, trener Crvene zvezde, se osvrnuo na izdanje svog tima.

Utakmica je bila tvrda, teška jer je Spartak poznat po dobrim partijama na svom terenu. Tako je bilo i ovaj put. Uprkos slabijem servisu na startu meča, uspeli smo da odigramo dobro, nametnemo svoju igru, prva dva seta rešimo u svoju korist i stignemo do prednosti 2:0. U poslednjem periodu igre je viđeno malo više drame. Spartak je igrao rasterećenije, ali smo kontrama pravili ravnotežu i stigli do pobede. Drago mi je što je sve rešeno u tri seta,rekao je Žakić.

Strateg crveno-belih je zadovoljan 100% učinkom svog tima u prva tri kola, ali ističe da je Liga duga i da ima još dosta da se igra.

–  Tri od tri lepo zvuči, ali rano je da prejudiciramo neke stvari. Liga je duga, idemo korak po korak, iz meča u meč. Trudimo se da rastemo iz kola u kolo, da napredujemo kako takmičenje odmiče. Već u utorak nas očekuje novi izazov, ovoga puta u Kup Srbije. Verujem da ćemo uspeti da oporavimo igrače u nedelju i da budemo spremni za izazove koji nas očekuju u sledećih sedam dana, zaključio je Žakić.

Crveno-beli će u narednih sedam dana odigrati dva važna meča. U utorak od 20.30 u osmini finala na Banjici dočekuju Borac iz Paraćina. Već u nedelju od 18 sati na istom mestu ugostiće večitog rivala Partizan u 4.kolu Superlige Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZ NESTVARAN DABL DABL JOKIĆA: Marej u drami odveo Denver na Minesotu! (VIDEO)

Košarkaši Denvera plasirali su se u polufinale zapadne konferencije NBA lige. Sinoć su u veoma napetoj utakmici pobedili LA Lejkerse...

POVEZANE OBJAVE