Kvalifikacije, grupa G: Remi Norveške i Letonije, Turska demolirala Gibraltar

U oviru grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru Norveška i Letonija su odigrale nerešeno, bez golova, dok je Tursa bila više nego ubedljiva protiv Gibraltara.

Norveška će remijem svakako biti manje zadovoljna, što zbog gubljenja koraka u neizvesnoj borbi za prva tri mesta u ovoj grupi, što zbog toga što je imala apsolutnu inicijativu na utakmici. Posed lopte je bio na njihovoj strani u čak 71% slučaja, a imali su čak 25 šuteva, naspram tek 6 njihovih protivnika. Čak su i postigli gol u 80. minutu, ali je poništen zbog ofsajda.

Norveška sada ostaje na jednom mestu iza potrebnog za baraž, sa istim brojem bodova, ali lošijom gol-razlikom u odnosu na reprezentaciju Turske. Letonija je na pretposlednjem, 5. mestu, bez šansi da uradi nešto više.

U poslednjem kolu Letonija gostuje Gibraltaru u duelu dve poslednjeplasirane ekipe na tabeli grupe G, dok će Norvežani na noge reprezentaciji Holandije, u duelu koji bi umnogome mogao da razmrsi situaciju u ovoj grupi.

Reprezentacija Turske je rutinski rešila meč sa Gibraltarom, uz šest golova u mreži, po tri u oba poluvremena.

Poveli su golom Akturkoglua u 11. minutu, , a do kraja se, u roku od samo tri minuta, sa dva gola nadovezao i Dervisoglu, u 38. i 41. minutu.

Turci nisu posustajali, pa su u drugom poluvremenu čak duplirali prednost, golovima Demirala u 65, Dursuna u 81. i Muldura u 84. minutu.

Turska je sada na drugom mestu u grupi, sa bodom zaostatka u odnosu na Holanđane, i sa tek boljom gol-razlikom u odnosu na trećeplasiranu Norvešku, dok je Gibraltar poslednji, bez osvojenog ijednog boda.

Turska će u poslednjem kolu gostovati Crnoj Gori za tri dana, dok Gibraltar dočekuje Letoniju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OGLASILI SE CRNO-BELI: Omladinci Zvezde i Partizana na humanitarnom događaju

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su ovog proleća dva večita derbija. U polufinalu Kupa i u prvenstvu. Međutim, sada...

POVEZANE OBJAVE