ČOVIĆ SUMIRAO UTISKE: U ABA korektno, zadovoljan je i što se tiče Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde, nisu uspeli da pobede Barselonu, u 15. kolu Evrolige.

Španski tim, uspeo je da izdrži nalete šampiona ABA lige, i slavi, ostavši tako lider na tabeli.

Sav dosadašnji učinak kluba sa Malog Kalemegdana, sumirao je njihov predsednik Nebojša Čović.

On je gostovao u jutarnjem programu Hepi televizije.

Što se tiče /AdmiralBet/ ABA, sasvim korektno, imali smo taj kiks protiv Igokee. Zadovoljan sam i što se tiče Evrolige, možda smo mogli da imamo neku pobedu više, ali smo i mnogo više gostovali. Drugo, imali smo i veliki peh što su nam devet igrača bili u povredama. Još uvek imamo Vajta, Dobrića, nikako da se stabilizujemo i da imamo sve igrače na okupu. – rekao je on.

Potom je govorio i o Evroligi:

Sezona je izuzetno teška, teško je igrati Evroligu. Poređenje Evrolige sa nekim drugim evropskim takmičenjima je nebo i zemlja. I nivo košarke u Evrokupu je opao. To nije Evroliga. A zamislite šta znači da za nedelju dana odigraš četiri utakmice, ili na primer igraš u Baru, pa putuješ u Monako, pa Španija. Nemamo mi ni svoj avion… A ovde imamo stalni pritisak da  moramo da budemo prvi. Mi ne možemo da budemo prvi sa… Pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat i u Evroligi. Sinoć smo igrali protiv Barselone, protiv nekoga ko ima budžet od 30 miliona, što je za nas misaona imenica. Ali, nigde se nismo obrukali. Maltene je i sinoć bilo na jednu loptu.

Neizbežna tema, bili su i predstojeći izbori u košarkaškom klubu:

Svi koji misle da mogu bolje, otvorena su im vrata, kao i onima koji bi da pomognu. Mi smo samo udruženje građana, nismo privatni, nismo vlasnici mulitinacionalne kompanije, nijedne firme, udruženje građana smo i građanima polažemo račune. I zahvaljujemo se na pomoći države. – zaključio je Čović.

Naredni meč, Crvena zvezda igra u 16. kolu Evrolige, protiv Bajerna u hali “Aleksandar Nikolić”.

Taj meč, na programu je u petak od 20:45.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA USPEŠNU LOZU: Srpska stonoteniserka nakon senzacije na korak od Olimpijskih igara!

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se ove godine održati...

POVEZANE OBJAVE