PRAVO ROĐENDANSKO SLAVLJE: Zvezda se poigravala, het-trik Kataija (VIDEO)

Fudbaleri branioca titule Crvene zvezde savladali su u okviru Superlige Novi Pazar sa 5-0, i tako na najlepši način proslavili svoj 77. rođendan.

Posebno se istakao Aleksandar Katai, koji je zabeležio het-trik uz asistenciju, a domaći tim je bio apsolutno dominantan u ovom okršaju.

Zvezda je u drugom minutu imala prvu šansu. Krstičić je nakon odbitka šutirao preko gola. Ipak, crveno beli su poveli u osmom minutu. Strelac je bio Ohi Omoižuanfo. Nakon kombinacije Bena i Gajića, iskoristio je asistenciju reprezentativca Komorskih ostrva.

Crveno beli su već nakon 17. minuta vodili sa 3:0. Prvo je u 15. minutu pogodio Aleksandar Katai, a Ben zabeležio drugu asistenciju.

Minut kasnije, se u strelce upisao i Mirko Ivanić.

Nakon gola, Katai je sada zabeležio i asistenciju. Zvezda se tu nije zaustavila, postigla je i četvrti pogodak.

Katai je ponovo bio precizan u 21. minutu. Ovog puta, u ulozi asistenta je bio Ivanić.

Posle toga se ušlo u mirniji ritam utakmice. Tek u 33. minutu, Pazarci su imali prvu šansu. Dragović je reagovao ispred Mujezinovića. Katai je u 40. minutu šutirao pored gola. Ohi je imao veliku šansu za svoj drugi gol, ali je u 43. minutu šutirao preko prečke. Zvezda je sa velikom prednošću otišla na odmor.

Zvezda je nastavila tamo gde je stala u prvom poluvremenu i posle povratka na teren. Blistao je Katai, koji je već u 48. minutu imao dobru šansu ali je pogodio samo spoljnu mrežu, a ubrzo potom blizu da se upiše u strelce bio je i mladi Nemanja Motika, koji je pronašao prostor za šut, ali je lopta po zemlji završila nešto pored druge stative. Mladi fudbaler, koji je u poslednjem prelaznom roku stigao iz Bajerna, od početka drugog dela igre zamenio je Mirka Ivanića.

U 56. minutu “pukla” je petarda, kada je Milan Pavkov, koji je u drugom poluvremenu zamenio Ohija, odlično video prostor između protivničkih igrača i uposlio sjajno postavljenog Kataija, koji je majstorski savladao Vujanca, tako što ga je lobovao, upisavši het-trik.

Još jedan mladi fudbaler koji se od ove polusezone nelazi u timu Crvene zvezde, Nikola stanković, zaigrao je od 59. minuta, zamenivši Aleksandra Kataija, koji je svoj posao odradio odlično i više nije bilo potrebe da bude u igri i da se rizikuje eventualna povreda. Pored njega, igru je napustio i stub odbrane Aleksandar Dragović, kog je zamenio Radovan Pankov.

Deset minuta kasnije Dejan Stanković je još jednog nosioca igre, Milana Rodića, zamenio mladim fudbalerom, Andrijom Radulovićem, koji je u karijeri češće igrao na krilu, ali ga strateg Zvezde koristi na deficitarnoj poziciji u poslednjoj liniji.

Pored “petarde”svog tima, doprinos proslavi 77. rođendana dali su i navijači, koji su u 77. minutu simbolički priredili pravi spektakl na tribinama sa vatrometom.

Do kraja je utakmica rutinski privedena kraju.

Crvena zvezda – Novi Pazar (5:0)

Omoižuanfo 8′, Katai 15′, 21′ , Ivanić 16′, Katai 56′

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Dragović, Eraković, Rodić, Kanga, Krstičić, Ben, Katai, Ivanić, Omoižuanfo

Novi Pazar: Vujanac, Vlajković, Trtovac, Joksimović, Zimonjićm Delimeđac, Lončaj ,Mujezinović, Jokić, Čečarić, Ratković

Foto: Ilustracija/FK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE