EK: Poraz Huventuda, abaligaši polovični, Budućnost uništili bivši Megini košarkaši

U okviru 16. kola Evrokupa odigrana je samo jedna utakmica u okviru grupe A, u kojoj igra i Partizan, ali ne bilo kakva, već okršaj dva tima koja, pored našeg predstavnika, konkurišu za lidersku poziciju.

U B grupi su pobedili Virtus iz Bolonje, kao i Bursaspor, dok su članovi ABA lige bili polovični – Budućnost je poražena, a slavila je Cedevita Olimpija.

Huventud je poražen na gostovanju francuskom Metropolitanu sa 86-78 i tako ostao na samo pobedu ispred Partizana na prvom mestu A grupe, a s obzirom na pobedu nad francuskim timom u prethodnom kolu, ovakav rezultat je odgovarao sastavu koji vodi Željko Obradović, međutim utakmica protiv Lokomotive Kubanj neće biti odigrana zbog rusko-ukrajinske geopolitičke krize.

Domaćin je vodio najvećim delom utakmice, osim u jednom delu treće deonice, kada je tim iz Badalone uspevao da dođe do prednosti od pola koša razlike, i samog početka. Prednost je uglavnom varirala u jednocifrenim okvirima, sve do poslednje četvrtine, kada je dostizala +10.

Džordan MekRe je bio najbolji na utakmici sa 24 poena, uz 2 skoka i 4 asistencije, dok je Vil Kamings zabeležio 18 poena, skok i 6 asistencija. Tomer Ginat je bio na skok do dabl-dabl učinka, sa 17 postignutih poena.

U poraženom timu je Brendon Pol upisao 12 (skok, 3 asistencije), a Derek Vilis 11 (6 skokova, 3 asistencije) poena.

Bursaspor je na domaćem terenu bio bolji od Valensije sa 92-89.

Timovi su se čitavim tokom meča smenjivali u vođstvu, i to veoma malom razlikom. Najveća dostignuta prednost bila je od 9 poena razlike, što je na svom kontu u jednom trenutku druge deonice imao turski sastav.

Najefikasniji su bili Endrju Andrjuz (2 asistencije) i David Dudžinski (7 skokova) sa po 23 poena, dok je povremeni crnogorski reprezentativac Derek Nidam zabeležio 16 poena, uz 2 skoka i 6 asistencija.

U gostujućem timu je Ćabi Lopez-Arostegi imao 17 poena, uz 5 asistencija i 2 skoka, a Klemen Prepelič (7 asistencija) i njegov naturalizovani kolega iz slovenačke reprezentacije Majk Tobi (3 skoka) po 14 poena.

Bolonja je bila više nego ubedljiva na gostovanju grčkom Promiteasu, slavivši sa 83-61.

Već tokom druge četvrtine gosti su stekli dvocifrenu prednost (31-21), a u trećoj je ona prešla i granicu od 20 poena, odnosno dostigla +24, pa se do kraja samo postavljalo pitanje konačnog rezultata.

Najbolji na utakmici bio je Francuz Isaja Kordinijer sa 22 poena, 2 skoka i 6 asistencija , a odličan je bio i Kajl Vims sa 15, uz 3 skoka i 2 asistencije. Mam Žaite je bio nadomak dabl-dabla, sa 11 poena i 9 skokova.

U grčkom sastavu je Nikolaos Rokavapulos zabeležio 20 poena, uz 4 skoka i asistenciju, dok je Džerai Grent upisao 12, uz 2 skoka i asistenciju.

Cedevita Olimpija bila je dominantna u Stožicama protiv Venecije, na kraju pobedivši sa 105-90.

Već na kraju prvog perioda imali su neverovatnih +18 (28-10), a tokom drugog dostigli i 25 poena prednosti (52-27). Do kraja se samo postavljalo pitanje krajnje razlike, koja je najviše dostigla +32 (82-50) u trećoj četvrtini.

Najefikasniji na meču bio je Viktor Sanders iz poraženog tima sa 24 poena, uz po 3 skoka i asistencije, dok je Stefano Tonut imao 14 poena, uz 2 skoka i 5 asistencija.

Kod Ljubljančana je Zek Ogast bio blizu dabl-dabla, sa 20 poena i 8 skokova, uz asistenciju, Jogi Ferel je imao poen manje, uz još 3 skoka i 6 asistencija, a Jaka Blažić se zaustavio na 15 poena i 6 asistencija.

Potpuno suprotna situacija za drugog predstavnika regionalne lige u grupi B. Budućnost iz Podgorice, kojoj ne ide najbolje u poslednje vreme, ubedljivo je poražena u Las Palmasu od Gran Kanarije sa 84-64.

Ipak, domaćin je tek u trećem kvartalu slomio crnogorski tim, kada je na kraju ovog dela vodio sa čak 17 poena razlike (62-45), iako je čitavo prvo poluvreme bilo potpuno otvoreno.

Ipak su gosti imali najefikasnijeg košarkaša utakmice, pošto je Di Džej Sili postigao 19 poena, uz po 2 skoka i asistencije. Džastin Kobs je imao 12 poena, uz 3 skoka i 2 asistencije.

U Gran Kanariji su najefikasniji bili igrači poznati na ovim prostorima. Aleksander Balcerovski, koji je do nedavno bio na pozajmici u Megi, zabeležio je 15 poena, uz po skok i asistenciju, dok je bivši igrač Mege i Crvene zvezde Dilan Enis imao poen manje, uz 4 skoka i 3 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Košarkaši Zvezde proslavili krsnu slavu!

KK Crvena zvezda Meridianbet u svojim prostorijama na Malom Kalemegdanu tradicionalno je kao i svakog 6.maja obeležio klupsku slavu...

POVEZANE OBJAVE