Ledej vodio Partizan do pobede nad Mornarom, pregršt atraktivnih zakucavanja (VIDEO)

Košarkaši Partizana pobedili su u dvorani Aleksandar Nikolić Mornar iz Bara sa 95-83, u 25. kolu ABA lige

Partizan je vodio od samog početka meča, iako je razlika oscilirala, a viđen je i veliki broj atraktivnih zakucavanja sa obe strane.

Crno-beli su od samog starta poveli i već u prvoj deonici poenima Pantera stekli dvocifrenu prednost (19-9), a nešto kasnije je na +13 trojkom povisio Zek Ledej.

Na kraju uvodnih 10 minuta prednost domaćeg tima bila je 23-11, a posle nekih minut i po igre u drugom periodu Tristan Vukčević je trojkom doneo velikih +17 (28-11).

Ritam srpskog tima je usporio Marko Jeremić, koji je istom merom, svojim najjačim oružjem, uzvratio na drugoj strani. Trifunović je na nešto manje od pet minuta do isteka prvog poluvremena doneo najveću prednost koja je viđena na utakmici, a iznosila je 36-17.

Posle trojke Nemanje Vranješa kojom je smanjio zaostatak crnogorskog tima na 36-22, Željko Obradović je bio prinuđen da zatraži tajmaut, posle kog su trojke razmenili Ledej i Živanović, a onda je viđena sjajna akcija u kojoj je Vukčević uposlio Balšu Koprivicu za atraktivno zakucavanje, kada je Partizan poveo sa 41-25.

Na poluvremenu je srpski tim vodio sa 43-30.

Nakon povratka na parket bilo je dosta neizvesnije. Za nepuna tri minuta Barani su vezali seriju 10-2 i zaostatak sveli na samo 5 poena. Ovu niz je zaključio Jeremić svojom novom trojkom.

Tim Željka Obradovića je ipak konsolidovao redove i novom trojkom Ledeja vratio dvocifrenu prednost, povevši sa 55-43. Prednost je do ulaska u poslednju četvrtinu oscilirala, ali se trojkama Partizan odvojio na dvocifreni višak, mada je Živanović na 23 sekunde do isteka treće deonice trojkom smanjio na 67-57. Prethodno je viđeno i atraktivno zakucavanje bivšeg igrača crno-belih Vila Mozlija.

U poslednjoj četvrtini gosti su uspeli da smanje na -6, ali je Panter novom trojkom doneo prednost od 77-66, kada Partizan više nije dozvolio da razlika ode ispod 10 poena.

Na manje od četiri minuta do kraja i Alen Smailagić je digao publiku na noge lepim zakucavanjem, a ubrzo potom zabeležio i dvocifren poenterski učinak.

U samoj završnici je viđen i alejup u režiji poenterski ponovo veoma raspoloženog Vladimira Mihailovića, koji je završio novim kucanjem Vil Mozli, dok je na drugoj stani na atraktivan način završio i Vukčević.

Najviše poena na utakmici postigao je Vladimir Mihailović, koji je nedavno i oborio rekord lige po broju ubačenih poena na jednom meču. On je sada ubacio 25 poena, na šta je dodao i 4 asistencije i 2 skoka. Dobar je bio i Balša Živanović sa 13 poena, kao i Strahinja Mićović sa 12 poena i 6 skokova.

Ipak, igrač utakmice je Zek Ledej sa 24 poena i po 5 skokova i asistencija, uz stopostotan šut za 3 poena (4/4). Kevin Panter je dodao 16 poena, uz po 3 skoka i asistencije, dok je Alen Smailagić imao 14 poena, uz 8 skokova i 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZ NESTVARAN DABL DABL JOKIĆA: Marej u drami odveo Denver na Minesotu! (VIDEO)

Košarkaši Denvera plasirali su se u polufinale zapadne konferencije NBA lige. Sinoć su u veoma napetoj utakmici pobedili LA Lejkerse...

POVEZANE OBJAVE