LIGA NACIJA: Santareli debitovao pobedom

Srbija – Belgija 3:1 (14:25, 25:16, 25:17, 25:22)

Odbojkašice Srbije, pobedile su Belgiju u prvom kolu Grupe 2 lige nacija u Ankari. Nakon izgubljenog prvog seta, dodale su gas i donele trijumf na debiju novog trenera Danijelea Santarelija.

Belgijanke su veoma efikasno počele meč i povele sa 4:0. Kasnije su stigle i do maksimalnih šest poena prednosti. To su održavale i rutinski privele prvi deo igre kraju.

Srbija nije dozvolila rivalu da se odlepi na početku drugog seta. Povele su naše devojke sa 4:2. Održavale su potom vođstvo od maksimalno tri poena razlike.

Potom su serijom 5:0, povećale tu prednost. Belgijanke su uspele da smanje na 24:16. Naše odbojkašice su odmah u narednom poenu stavile tačku na drugi set.

Treći deo igre bolje otvaraju Srpkinje, i stiču prednost od 8:4. Od tada su držale protivnice na maksimalno 7 poena viška. Kao i u drugom setu, dozvolile su protivnicama tri vezana poena, ali su već imale zalihu za potpuni preokret.

Četvrti set je počeo u izjednačenom ritmu, a Srbija ima prednost. Belgija je potom vezala 5 poena i povela 10:6. Kasnije su to naše dame uspele da anuliraju, i izjednače na 14:14. Od tada se igralo u serijama.

Uspešnije su bile Srpkinje, i sa četiri uzastopna poena su rešile meč.

Srbiju je predvodila Ana Bjelica sa 21 poenom. Sara Lozo je imala 19 a Katarina Lazović 13 poena.

U timu Belgije, istakla se maestralna Brit sa čak 31 poenom. Marlis je uz nju sa 16 poena bila jedina dvocifrena.

Naredni meč Srbija igra sutra sa Tajlandom od 12 časova.

Foto: FIVB/Volleyballworld

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Alkaraz teškom mukom među najboljih osam

Španski teniser Karlos Alkaras izborio je plasman u četvrtfinale mastersa u Madridu pošto je bio bolji posle tri seta...

POVEZANE OBJAVE