ZVEZDA DOBILA KONKURENCIJU ZA REPREZENTATIVCA: Finansije problem, ali je jedan bitan adut na strani srpskog šampiona

U redove Crvene zvezde su se vraćali mnogi fudbaleri koji nisu dobili šansu u prvom timu odmah nakon staža u omladinskom pogonu.

Ovog puta to bi moglo da se desi i sa jednim veoma zvučnim imenom, a to je reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović.

On je klub napustio kao omladinac 2013. godine, kada je odbio da potpiše profesionalni ugovor i prešao u redove Domžalea.

Dve godine kasnije proslavio se partijama na Mundijalu za igrače do 20 godina kada je Brazilu u finalu dao gol, zahvaljujući kom se Srbija popela na krov sveta u ovoj konkurenciji.

Nakon toga put ga je vodio u kazahstansku Astanu, sa kojom je nastupao i u Ligi šampiona, a sada bi upravo nastup u elitnom evropskom takmičenju mogao da bude najveći adut u povratku matičnom klubu. Prema trenutnom stanju na tabeli Superlige Srbije, Zvezda je u velikoj prednosti na prvom mestu, a šampion će po prvi put obezbediti direktan nastup u grupnoj fazi Lige šampiona.

Posebno zato što, kako navodi “Mozzart sport”, postoji konkurencija za dovođenje Maksimovića u vidu bratskog Spartaka iz Moskve, koji ima daleko veće platežne mogućnosti, ali nema mogućnost igranja bilo kog evropskog takmičenja.

Procenjuje se da bi njegov transfer iz Hetafea koštao između 2.500.000 i 3.000.000 evra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović pred Partizan: Za nas je svaka utakmica finale

Fudbaleri Vojvodine su pre dva dana u Novom Sadu odigrali bez golova sa ekipom Crvene zvezde u okviru 32....

POVEZANE OBJAVE