Novi selektor vraća u reprezentaciju još jednu trofejnu odbojkašicu?!

Nakon što je Danijele Santareli preuzeo žensku odbojkašku reprezentaciju posle odlaska Zorana Terzića posle 18 godina na čelu nacionalnog tima, prvi potez je bio povratak u nacionalni tim Jovane Stevanović.

Ovo se pokazalo kao pun pogodak, posebno posle povlačenja Milene Rašić i Stefane Veljković na poziciji blokera.

Ipak, nakon osvajanja Svetskog prvenstva Santareli je dobio ponudu koja se ne odbija i otišao da vodi tursku selekciju, a naslednik na čelu našeg tima biće mu sunarodnik Đovani Gvideti, trener Vakifbanka, najuspešnijeg evropskog tima u poslednje dve decenije.

Međutim, sa njegovim dolaskom može doći i do novog povratka, a u pitanju je dugogodišnji kapiten Maja Ognjenović, sa kojom je sarađivao u Vakifu, a koja trenutno odrađuje drugi mandat u najvećem rivalu Ezačibašiju.

Ona je na koktelu Odbojkaškog saveza ostavila prostora za takvu mogućnost, ali i za definitivno “zbogom” odbojci.

Razmišljam o tome, ali rano je još da donesem odluku. Zavisi od mnogo stvari… Pitanje je da li ću nastaviti da igram uopšte. Moj ugovor sa Ezačibašim ističe na kraju ove godine i videću kakve ću ponude dobiti, rekla je Maja, a prenosi “Sportal”.

Maja je svojevremeno pauzirala i u godini posle Olimpijskih igara u Riju, kada je propustila Evropsko prvenstvo, ali se nakon toga vratila 2018. i trijumfovala na Svetskom prvenstvu. Povukla se posle Igara u Tokiju, a ostaje da se vidi da li će to biti konačna odluka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VOLJOM ŽREBA: Zvezda domaćin u finalu Kupa Srbije

Žreb za finale Kupa Srbije u fudbalu održan je danas u prostorija FSS i na njemu je odlučen formalni...

POVEZANE OBJAVE