Gosti slavili u dva poslednja meča Bundeslige, Mateta za prvi trijumf Majnca

Pobedama Majnca u Frajburgu i Union Berlina u Kelnu, spuštena je zavesa na 8. kolo Bundeslige.
Majnc je do prve pobede u sezoni stigao na gostovanju u Frajburgu, a sve počasti idu na adresu francuskog napadača Žan-Filipa Matete, koji je postigao tri gola u prvih 45 minuta. Bio je to drugi het trik ovog fudbalera na nemačkim terenima, a i prvi je ostvario u duelu sa Frajgurgom, Na četiri meča sa ovom ekipeom, Mateta je postigao čak osam golova.

Frajburg je u nastavku uspeo samo da ublaži poraz, Petersenu nije bilo teško da u 63. minutu pošalje loptu u mrežu gostiju, ali njegov tim već sedam kola ne zna za pobedu, a u seriji je od tri uzastopna poraza. Majnc je prvi put napustio zonu ispadanja, i sada je na 15. mestu sa 4 boda, dok je Frajburg jedno mesto iznad sa dva boda više.


Union iz Berlina nastavio je sjajnu seriju rezultata u aktuelnoj sezoni, tek drugoj u nemačkoj eliti. Oni su slavili na gostovanju u LKelnu sa 2:1 i tako upisali treću uzastopnu pobedu, a niz bez neuspeha produžili na sedam mečeva, pošto su poraženi još u prvom kolu novog šampionata. Na četiri gostovanja Union ima dve pobede i dva remija. U glavnom gradu pokrajine Severna Rajna Vestfalija Berlinci su poveli golom spretnog Nigerijca Avonijia u 27. minutu, ali je desetak minuta kasnije poravnao Tunižanin Škiri. Pobedu gostima omogućio je Maks Kruze u 72. minutu.

Naime, fudbaler Uniona je izveo penal, golman domaćih Horn je odbranio udarac, ali je Kruze bio priseban i odbijenu loptu poslao iza njegovih leđa. Union je ostao peti, sada sa 15 bodova, dok je Keln, uz Šalke, jedini bez pobede i nalazi se na pretposlednjem mestu.

Frajburg – Majnc 1:3 (0:3)
Petersen 63′ – Mateta 2′,34′,40′


Keln – Union Berlin 1:2 (1:1)
Škiri 36′ – Avoniji 27′, Kruze 72′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OFK Beograd menja grad: Na ovom stadionu će plavo-beli biti domaćini

Kako stvari stoje Superliga Srbije od naredne sezone igraće se na novoizgrađenom stadionu u Zaječaru. Sport klub javlja, da je...

POVEZANE OBJAVE