LE: Joveljić odveo Austrijance u dalje takmičenje, Hrvat srušio bedem Zagrepčana [VIDEO]

Gotova je grupna faza Lige Evrope, a ostao je da se naknadno odigra samo duel između Viljareala i Karabaga, čiji ishod ništa neće promeniti.


Samo dva meča u ovom drugom terminu odlučivala su o plasmanu u nokaut fazu. U direktnim okršajima za mesto među 32 ekipe borili su se Makabi i Sivaspor u Tel Avivu, odnosno Volfsberger i Fejnord u grupi K. Upravo taj meč rešio je srpski napadač Dejan Joveljić, koji je na pozajmici u Volfsbergeru iz Ajntrahta. Bivši fudbaler Zvezde je postigao jedini gol u 31. minutu za svoj tim, koji je bio dovoljan za trijumf, mada je domaćinu i remi odgovarao. Joveljić je na terenu bio skoro sat vremena, a u poslednjih dvadeset minuta za Austrijance je igrao i Nemanja Rnić. U istoj grupi je Dinamo u Zagrebu pobedio moskovski CSKA sa 3:1. ”Modri” su takmičenje u grupi okončali bez poraza, ali su primili prvi gol tek u šestom meču. Mrežu Livakovića pogodio je upravo mladi hrvatski reprezentativac Kristijan Bistrović, ali je tada Dinamo vodio već sa 3:0 pogocima Gvardiola, Oršića i Kastratija.


Iz G grupe dalje idu Lester i Braga, to se znalo od ranije, a oba tima upisala su po još jednu pobedu. Lester protiv AEK-a, a Braga nad Zorjom. U oba meča bilo je 2:0, samo što su ”lisice” oba gola postigle u prvom, a Porugalci u drugom poluvremenu. Milan je pobedio u Pragu i pretekao na kraju Lil. Ispostavilo se da je Hauge odlično pojačanje, pošto je Norvežanin bio jedini strelac u Češkoj. Seltik bi sigurno bolje prošao da je igrao samo protiv Lila. Kelti su sva četiri boda osvojili u dva meča sa Francuzima, ali su ostali poslednji u grupi H.


Makabiju je bio dovoljan bod u meču sa Sivasporom, ali su Izraelci slavili pogotkom Španca Saborita u 66. minutu i osvojili drugo mesto u grupi. Prvo mesto pripalo je Viljarealu, koji nije odigrao utakmicu sa Karabagom, pošto je veliki broj fudbalera azerbejdžanskog šampiona zaražen Kovidom-19. Antverp i Totenhem idu dalje iz grupe J, a ”pevci” to čine sa prvog mesta. Pobedio je Totenhem u borbi za pobednika grupe Belgijance, a strelci su, u drugom poluvremenu, bili Karlos Vinisijus i Lo Selso. Tako se Murinjov tim revanširao Antverpu za poraz u Belgiji. Treće mesto pripalo je LASK-u koji je, posle preokreta pobedio Ludogorec u Razgradu sa 3:1.


Hofenhajm je ipak bio dominantan u Zvezdinoj grupi, nemački tim je pobedio i peti put, ovog puta belgijski Gent u Sinshajmu sa 4:1. Golove za domaćina postigli su Bajer dva, Skov i Kramarić, dok je počasni pogodak za Belgijance, koji su bez osvojenog boda, dao Angolac Fortuna. Hofenhajm je završio sa 16 bodova, uz gol razliku 17:2. Zvezda je druga sa 11, Liberec je osvojio 7, a Gent je totalno razočarao sa svih šest poraza.

Grupa G:

Lester – AEK 2:0(2:0)
Braga – Zorja 2:0(0:0)

Grupa: H:

Seltik – Lil 3:2(2:1)
Sparta – Milan 0:1(0:1)

Grupa I:

Makabi T.A. – Sivaspor 1:0(0:0)
Viljareal – Karabag – odloženo

Grupa J:

Totenhem – Antverp 2:0(0:0)
Ludogorec – LASK 1:3(0:0)

Grupa K:

Dinamo Zagreb – CSKA 3:1(2:0)
Volfsberger – Fejnord 1:0(1:0)

Grupa L:

Hofenhajm – Gent 4:1(2:0)
Liberec – Crvena zvezda 0:0

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE