Majnc samo naljutio Bavarce, vratio se Haland i Borusija slavila u Dortmundu (VIDEO)

Utakmicama u Dortmundu i Minehenu okončano je 14. kolo nemačke Bundeslige, prvo u 2021. godini.    Pobede su zabeležile dve prvoplasirane ekipe iz prethodne sezone, šampion Bajern protiv Manjca i Borusija u duelu sa Volfsburgom.   

Bajern i Majnc su odigrali 1:1 u Minhenu, u poluvremenima. Prvo su dobili gosti sa 2:0, ali su Bavarci u drugom pobedili sa 5:0, ukupno je bilo 5:2 za šampiona. Mada je Bajern napadao tokom prvog poluvremena, golove su postizali gosti. Prvo je Burkard iskoristio grešku odbrane Bavaraca i savladao Nojera u 32. minutu, da bi se na odmor otišlo sa šokantnih 0:2, posle lepog gola glavom Aleksandera Heka u 44. minutu.

U poluvremenu je trener domaćina Hansi Flik na teren poslao Zulea i Gorecku, a već u 50. minutu prepolovljena je prednost gostiju. Strelac je bio Kimih, da bi pet minuta kasnije Liroj Sane, preciznim šutem, poravnao na 2:2. Bavarcima je čak i poništen jedan gol zbog ofsajda, ali ih to nije omelo da u mrežu mladog golaman Damena smeste još tri lopte. Zile je postigao gol posle kornera, a poslednja dva dao je, ko bi drugi, Robert Levandovski, prvo sa bele tačke, a onda i posle dodavanja Milera za konačnih 5:2. Tako je POljak stigao već do 19 golova u prvenstvu posle samo 14 odigranih kola. Bajern se vratio na čelo tabele, sada imaju 33 boda, dva više od Lajpciga, dok je Majnc pretposlednji sa samo 6 osvojenih bodova.   

”Milioneri” su dočekali Volfsburg posle tri uzastopna poraza na svom ”Signal Iduna parku” u prvenstvu, što se ne pamti. Bodove su, pored Bajerna, odnosili i Keln i Štutgart, ali ”Vukovima” to nije pošlo za rukom kao ni u prethodnih sedam gostovanja na ovom stadionu u Bundesligi. Ipak, nije lako Dortmund stigao do trijumfa. Na prvi gol se čekalo do 66. minuta, a on je postignut u 66. minutu. Džejdon Sančo je dobro izveo korner, Manuel Akanđi odlično skočio, pa je Kastels morao da vadi loptu iz mreže. Nije se Volfsburg predavao, u finišu su gosti imali dve dobre prilke preko Bjaleka i Veghorsta, ali do izjednačenja nije došlo. U sudijskoj nadoknadi, u jeku napada gostiju, usledio je brzi kontra napada polse koga je Sančo postavio konačan rezultat. U tim Dortmunda vratio se Erling Haland i mada nije postigao gol videlo se koliko njegovo prisustvo na terenu znači za tim Borusije koja je sada 4. sa 25 bodova. Volfsburg je doživeo tek drugi poraz u prvenstvu i pao je na 6. mesto sa 24 osvojena boda.

Dortmund – Volfsburg 2:0 (0:0) Akanđi 66′, Sančo 90+1′
Bajern – Majnc 5:2 (0:2) Kimih 50′, Sane 55′, Zile 70

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Arsenal je apsolutni vladar Londona (VIDEO)

Fudbaleri Arsenala savladali su Totenhem sa 3-2, u derbiju Severnog Londona odigranom u sklopu 35. kola Premijer lige. Arsenal je...

POVEZANE OBJAVE