Đoković na korak od novog finala u Melburnu, na redu je najveća senzacija ovogodišnjeg Australian Opena

Đoković – Zverev 3:1 (6:7(8), 6:2, 6:4, 7:6(6))

Novak Đoković se plasirao u polufinale Australian Opena. Najbolji teniser sveta je posle velikih oscilacija i tri i po sata velike borbe uspeo da savlada Aleksandra Zvereva peti put u nizu i dođe na korak od novog finala u Melburnu.

Znalo se da je Zverev daleko najozbiljniji protivnik za Novaka u dosadašnjem delu turnira, što je Nemac ruskog porekla odmah na startu meča i pokazao. Pritisnuo je servis prvog igrača sveta i došao do brejka. Nije mogao Đoković da pronađe fokus sve do završnice seta, kada je uspeo da vrati izgubljeni servis, a potom i izbori taj-brejk. Đoković jeste izvanredan u taj-brejkovima, dobro je otvorio i ovaj nateravši Zvereva na loše odluke, ali je Nemac ubrzo ušao u ritam i ipak je on bio taj koji se radovao na kraju ovog seta.

Ubrzo mu je osmeh sa lica bio skinut, budući da je Đoković bio u seriji. Osam od devet poena u drugom setu pripalo je svetskom broju jedan za brejk i njegovu potvrdu u nastavku meča. Leteo je Novak po terenu, igrao maestralno sa osam vinera i tek jednom neiznuđenom greškom do sedmog gema. Prvi servis je bio glavno Novakovo oružje, s obzirom na to da je osvojio 92 odsto poena nakon toga, a došao je i do pet asova. Sve to rezultiralo je ekspresnim osvajanjem drugog seta i izjednačenjem, nakon samo 29 minuta igre.

Prvi deo trećeg seta bio je sušta suprotnost, Zverev je lako došao do prednosti od 3:0, potom i 4:1, a Đoković je bes iskalio na reketu. Usledio je potpuni preokret, najbolji svetski teniser lako je izjednačio na 4:4, a u poslednja dva gema u ovom setu izgubio samo jedan poen. Nakon 46 minuta igre bilo je 2:1 u setovima za Srbina.

Đoković je i u četvrtom setu Zverevu dao tri gema “fore”, Nemac je poveo sa 3:0, ali ni ovoga puta njegova prednost brejka nije dugo trajala. Novak je izjednačio na 3:3, nakon čega više nije bilo brejkova. Zverev je propustio dve brejk lopte u osmom i još jednu u dvanaestom gemu, koja je značila i set loptu, ali je svetski broj jedan uspeo da izbori novi taj-brejk.

Iako je Zverev pružio sjajnu igru i u ovom taj-brejku bilo je teško očekivati da će Novak izgubiti i ovaj, pogotovo jer je imao tvežinu plasmana u polufinale. U prvih 12 poena igrači su osvajali poene posle svojih servisa, Đoković je na 6:5 propustio meč loptu, ali je nedugo nakon toga napravio prvi mini-brejk i poveo sa 7:6. Drugu meč loptu nije propustio i nakon 3 časa i 34 minuta igre plasirao se u polufinale.

Protivnik u polufinalu biće Rus, Aslan Karatsev, najveća senzacija ovogodišnjeg Australian Opena. Rus je stigao iz kvalifikacija, a do duela sa Đokovićem pobeđivao Magera, Gerasimova, Švarcmana, Ože-Alijasima i Dimitrova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Panatinaikos na krilima Slukasa i Papapetrua izjednačio protiv Makabija

U četvrtfinalnoj seriji Evrolige, košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi iz Tel Aviva u "OAKA" areni rezultatom 95:79 i izjednačili...

POVEZANE OBJAVE