,,Farmaceuti” pucaju po šavovima, Majnc upropastio sjajnu šansu, remi u Berlinu

Tri utakmice bile su na programu u nedelju u 23. kolu nemačke Bundeslige.   

Teško je opisati u kakvom se problemu nalazi Bajer iz Leverkuzena. Tim koji je bio lider Bundeslige sve do zimske pauze, a ujedno i jedini bez poraza, ne moža da se prepozna u 2021. godini. Na deset utakmica u Bundesligi Leverkuzen je pobedio samo dva puta, a uspeli su da ispadnu iz DFB kupa, od člana regionalne lige Esena, ali i iz Lige Evrope posle dva poraza od Jang Bojsa. Večeras je bodove sa ”Baj arene” odneo i Frajburg, ni kriv ni dužen. Posle 0:0 u prvih 45 minuta, gosti su u roku od deset minuta dva puta izigrali naivnu odbranu Bajera i, prvo preko Demirovića, a onda i Holera, došli do dva gola prednosti. Jedino što su domaći uradili bio je gol koji je posle solo akcije postigao Bejli u 70. minutu, ali više od toga nisu mogli. Bajer je sve dalje od povratka u Ligu šampiona, trenutno su 6. sa 37 bodova, Frajburg ima dva manje i zauzima 8. poziciju.   

U Berlinu su Union i Hofenjahm podelili bodove, što nije preterano obradovalo ni jedne ni druge. Gosti su u prestonicu stigli posle teškog poraza od Moldea u Ligi Evrope i senzacionalne eliminacije, dok domaći odavno igraju samo za utisak, pošto su u sigurnoj zoni, dakle od borbe za opstanak, a sada i od plasmana u Evropu. Domaći su poveli rano, pogotkom Kruzea sa bele tačke u 9. minutu, a prethodno je Trimela srušio Griliš. Dvadeset minuta kasnije usledilo je izjednačnje a, ispostavilo se, postavljen je i konačan rezultat. Andrej Kramarić je pokušao da ubaci loptu pred gol Uniona, ona je pogodila Šloterbeka i završila iza leđa njegovog golmana Karijusa. Hofenhajm je postigao gol u 85. minutu preko Kaderabeka, ali je on posle detaljnog pregledanja snimka poništen zbog ofsajda. U timu gostiju nije bilo povređenog Mijata Gaćinovića.   

Ogroman korak unazad u borbi za opstanak naparavio je Majnc porazom od Augzburga na svom terenu. Ovaj poraz došao je nakon tri meča u kojima je Majnc osvojio sedam bodova i stigao nadomak izlaska iz zone ispadanja, po prvi put od starta sezone. Da su slavili protiv Augzburga ostavili bi iza sebe, pored otpisanog Šalkea, i ekipe Arminije i Herte, a ova su oni i dalje na 17. mestu. Meč je odlučne ranim golom koji je u 10. minutu postigao Han. Njega je nesebično uposlio Niderlehner, kome je loptu bukvalno dodao golman Majnca Centner. Pokušaji domaće ekipe da izbegnu poraz do kraja meča nisu urodili plodom.

Leverkuzen – Frajburg 1:2(0:0)

Bejli 70′ – Demirović 50′, Holer 61′

Majnc – Augzbur 0:1(0:1)

Han 25′

Union Berlin – Hofenhajm 1:1(1:1)

Kruze 9′(p) – Šloterbek 29′(ag)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lebron nije štedeo reči hvale za Jokića: Jedan od najboljih ikad, ko je igrao protv njega zna o čemu pričam (VIDEO)

Plej of serija, koja će privući najviše pažnje u NBA ligi je svakako između vladajućeg šampiona Denvera i najpopularnijeg...

POVEZANE OBJAVE