Treći Masters za Zvereva

Aleksandar Zverev – Mateo Beretini 2:1 (6:7(8), 6:4, 6:3)

U finalu turnira u Madridu Aleksandar Zverev je pobedio Matea Beterinija posle preokreta 6:7(8), 6:4: 6:3.   

Meč je trajao dva sata i 42 minuta, a presudilo je veće iskustvo nemačkog tenisera u važnim mečevima. Prvi set pripao je Italijanu, šampionu turnira u Beogradu, nakon taj brejka. Pre ulaska u 13. gem teniseri su razmenili po jedan brejk, a Beretini je u taj brejku imao prednost od 5:1, da bi Zverev imao i set loptu kod 7:6. Na kraju je set pripao Italijanu sa 10:8, pošto je iskoristio četvrtu set loptu.   

Sve do devetog gema u drugom setu nije bilo brejkova, a onda je Zverev uspeo da oduzme servis rivalu i zatim izjednači na 1:1. Odlučujući set pripao je nemačkom teniseru koji je uspeo da dva puta oduzem servis Beretiniju, i tako dođe do svoje treće titule na turnirima iz Masters kategorije. Zanimljivo je da je sva tri pehara osvojio na šljaci, jednom u Rimu i dva puta u Madridu.   

Obojica tenisera odmah putuju u glavni grad Italije gde je danas počeo nardeni Masters. Od ponedeljka će Beretini biti 9. teniser sveta, dok Zverev ostaje na 6. mestu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE