Poznat prvi finalista Rima, na vidiku klasik

Mnogo problema pravila je kiša u glavnom gradu Italije, ali smo saznali ime prvog finaliste kod muškaraca. To je Rafael Nadal, a ko će mu biti rival, da li Novak Đoković ili domaći teniser Lorenco Sonego, saznaćemo u večernjim časovima.

”Kralj šljake” je spašavao dve meč lopte još u osmini finala protiv Denisa Šapovalova, ali je jučerašnjom pobedom nad Aleksandrom Zverevim stigao u polufinale, u kome je pobedio Amerikanca Rejlija Opelku. Nadal je slavio u dva identična seta, 6:4, 6:4, a meč je trajao sat i 33 minuta.

To znači da će Španac biti znatno odmorniji u finalu, ko god mu tamo bio rival, Novak Đoković ili Lorenco Sonego, čiji bi okršaj trebalo da počne oko 18.30. Gorostasni Amerikanac je neočekivano stigao u polufinale Mastersa u Rimu, a pružio je snažan otpor i ”kralju šljake”. Imao je četiri brejk lopte kod vođstva od 2:1 u prvom setu, ali nije iskoristio nijednu, pa je Nadal to kaznio brejkom već u narednom gemu, što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. Sličan scenario bio je i u drugom setu, tada je Nadal oduzeo servis Opelki u petom gemu i tu prednost sačuvao do kraja. U sutrašnjem finalu španski teniser će pokušati da po deseti put podigne pehar u ”večnom gradu”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VESTI PRED JAVOR: Ništa od Serije A, sprema se veliki povratak u Zvezdu!

Fudbaleri Crvene zvezde sutra nastavljaju prolećni deo sezone na gostovanju Javoru. Crveno-beli će pokušati da zadrže +4 u odnosu na...

POVEZANE OBJAVE