Nadal slavi rođendan na terenu, poslao je poruku Novaku i Rodžeru

U četvrtak će Rafael Nadal napuniti 35 godina. Svoj rođendan proslaviće na omiljenom mestu, na Rolan Garosu, turniru na kome je osvojio 13 šampionskih pehara.

”Kup musketara” omiljeni je turnir španskog tenisera, ovde su ga pobedili samo Robin Soderling u pet setova 2009. godine, kada je trofej jedini put podigao Federer, a onda ga je Novak Đoković eliminisao 2015. godine posle samo tri seta. Tada je šampion postao Sten Vavrinka. Ipak, Nadal je sasvim zasluženo dobio nadimak ”kralj šljake”. U drugom kolu ovogodišnjeg izdanja Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu Nadal se sastaje sa još jednim veteranom, domaćim teniserom Rišarom Gaskeom. O rivalstvu sa Federerom i Đokovićem, te o tome ko će postati GOAT, Nadal je za španski ”El Pais”, između ostalog, rekao.

Naravno da bih voleo da postanem apsolutni rekored. Nikad nisam krio činjenicu da bih želeo da se povučem kao najbolji u istoriji i kao teniser sa najvećim brojem grend slemova. Ipak, nije ni tako bitno da zbog toga neću moći da spavam, ako se ne dogodi. Ne radi se o tome da ne želim sebe da stavim pod pritisak, kažem samo ono što osećam, stvarno bih voleo da završim karijeru na taj način. To jeste moj cilj, ali nisam opsednut time. Moj osnovni cilj je da budem srećan u onom što radim. Nisam osvojio tih 13 titula u Parizu, ili ovih 20 grend slemova u karijeri, a da sam bio bez ambicija. Svakako da je ambicija dobra, ali morate biti zdravi i ne smete da preterujete. U svakom slučaju, postavio sam svoje ciljeve i idem ka njima, rekao je Nadal.

O mogućem susretu sa Đokovićem i Federerom ove godine u Parizu, pošto su u istoj polovini žreba, ”bik sa Majorke” je izjavio sledeće.

Ako se sastanemo, biće sjajno, a ako ne, ništa zato. U finalu ne možemo da se sretnemo, tako je žreb uredio, pa ako dođe do duela ranije biće to sjajno za gledaoce. Ja sam potpuno miran i staložen, mnogo više nego ranijih godina, zaključio je trenutno treći teniser sveta pred drugo kolo Rolan Garosa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Panatinaikos na krilima Slukasa i Papapetrua izjednačio protiv Makabija

U četvrtfinalnoj seriji Evrolige, košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi iz Tel Aviva u "OAKA" areni rezultatom 95:79 i izjednačili...

POVEZANE OBJAVE