”Bikovi” opet ukroćeni u Majncu, Jovetić ušao u istoriju u Kelnu, ali Herta ostala praznih šaka

Pobedama Majca i Kelna završeno je prvo kolo nemačke Bundeslige.

Najveće iznenađenje prve runde u Nemačkoj dogodilo se u Majncu. Domaći tim je i proletos pobedio Lajpcig, i tako ga definitivno udaljio od borbe za ”salataru”, a to je uradio i na startu novog prvenstva. Jedini pogodak pao je već u 13. minutu, a strelac je bio kapiten Majca Musa Nijakate, mada mu je ”asistirao”, katastrofalnom intervencijom defanzivac gostiju Mukijele, koji je pokušao da izbaci loptu iz svog kaznenog prostora, a poslao ju je maltene na gol liniju.

Trudio se Lajpcig da dođe makar do izjednačenja, ali tim novog trenera Džesija Marša, nije zaslužio više od minimalnog poraza. U nastavku je poništen jedan gol domaćina, po mišljenju sudija lopta iz kornera je napustila granice igrališta pre nego što je završila u mreži Gulačija. Teško će ”Bikovi” u trku sa Bajernom ukoliko nastave da prosipaju bodove na terenima kakav je ovaj u Majncu.

U poslednjoj utakmici prvog kola Keln je slavio protiv Herte i to posle preokreta. Gosti iz Berlina poveli su već u 6. minutu, strelac je bio Stevan Jovetić, najveće pojačanje Herte ovog leta. Crnogorac se ovim golom upisao u istoriju, postao je tek drugi fudbaler koji je davao golove u svih pet najjačih liga Evrope. Pre njega, to je uradio samo čuveni Rumun Florijan Radočoju. Taj gol Jovetića nije bio dovoljan da Herta uzme makar bod. Izjednačio je pred poluvreme Entoni Modest, da bi na startu nastava dva puta pogađao Florijan Kajnc.

MajncRBLajpcig 1:0(1:0)
Nijakate 13′

KelnHerta 3:1(1:1)
Modest 41′, Kajnc 52′,55′ – Jovetić 6′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE