SEĆA SE FINALA VIMBLDONA: Beretini o Đokoviću, ruke su mu se znojile, a on je mirno slušao muziku

Novak Đoković je ove sezone, imao priliku da osvoji zlatni slem, ali su ga u tome sprečili Danil Medvedev i Aleksandar Zverev.

Ipak, uspeo je da veže tri grend slema, pre poraza u finalu US Opena.

Jedan od njegovih rivala iz tih finala, Mateo Beretini, pričao je šta mu je prolazilo kroz glavu, pred njihov duel na Vimbldonu, koji je Đoković dobio sa 3:1.

Imao sam grčeve u stomaku. Probao sam da nateram samog sebe da nešto pojedem, ali nisam mogao da se izborim sa pritiskom. U svlačionici smo bili sami Novak i ja. On je već igrao više od 30 grend slem finala i bio je daleko naviknutiji na sve to mene, iako je sigurno i on osećao tenziju. Ali, on je mirno sedeo i slušao muziku na slušalicama, dok sam ja u muci sam sebe pitao „Kako ću da igram kada ne mogu ni dva zrna pirinča da pojedem“. Sećam se da su mi se ruke znojile, a kada sam počeo da pričam sa mojim timom, osetio sam vrtoglavicu. – rekao je Italijan.

Potom je dopunio priču:

Odjednom sve to u tebi se slomi. Pogotovo kada kreneš na zagrevanje. Osetiš nalet adrenalina i ogromnu želju da pobediš. Imaš osećaj kao da možeš svakog da dobiješ. Rekao sam sebi: „Ovde si zato što si to zaslužio“. Ali, nekada pobediš, nekada izgubiš. – zaključio je Beretini.

On i Đoković, odigrali su četiri duela, a Srbin je slavio u svakom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED RG I OI: Jedna važna promena na turniru u Parizu

Ove godine će krajem maja početi treći grend slem sezone Rolan Garos. Srpski teniser Novak Đoković će braniti titulu osvojenu...

POVEZANE OBJAVE