ISPUSTILI ŠANSU: Srbija strepi za četvrtfinale!

Ćaćić/Đoković – Kravic/Mis (6:7, 6:3, 6:7)

Dejvis kup reprezentacija Srbije, poražena je sa 2:1 od Nemačke, u okviru drugog kola. Nakon tri seta, i puno preokreta, Nikola Ćaćić i Novak Đoković, izgubili su od dubla Kravic – Mis. Imali su naši teniseri, brejk prednosti u odlučujućem setu, ali su ga ispustili. Srbija je osigurala drugo mesto u grupi, ali će njen plasman u četvrtfinale, zavisiti od duela Austrije i Nemačke.

U prvom setu, Nemci prave brejk u četvrtom gemu, i stiču prednost. Odmah u narednom, naš dubl je vratio rezultatsku ravnotežu i smanjio na 3:2. Sada serviraju za izjednačenje, što su i uspeli. Mada, Nemci imaju prednost servisa. Posle dobre igre obeju dublova, ušlo se u taj brejk. Bolje su ga počeli nemački teniseri, povevši sa 3:1. Kasnije su u neizvesnoj završnici, došli do vođstva u setovima.

Drugi set za sada protiče bez brejka. Igra se gem za gem, i postaje sve napetije. Našem timu je nužna pobeda, kako ne bi zavisili od susreta Nemačke i Austrije. Ćaćić i Đoković, napravili su brejk u osmom gemu, što je bilo ključno za izjednačenje u setovima.

U trećem gemu odlučujućeg seta, naši teniseri prvi prave brejl i vode sa 2:1. Materijalizovali su ga, i nastavili da održavaju stečenu prednost. Ipak, u osmom gemu, nemci se vraćaju u meč, i izjednačuju na 4:4. Nastavlja se veoma napet susret. U 11 gemu, naš tim je propustio jednu brejk loptu. Na kraju, tajbrejk će odlučiti ukupnog pobednika meča.

Nemci su, napravili mini brejk, i poveli sa 4:2. Naš dubl, nije imao snage da se vrati i preokrene.

Srbija i dalje ima šansu, da kao prva prođe u četvrtfinale, ali će to zavisiti od meča Austrije i Nemačke.

Podsetimo, šest pobednika grupa, idu direktno u četvrtfinale, uz dve najbolje drugoplasirane ekipe. U tom slučaju veliku ulogu imaće procenat osvojenih setova i gemova.

Foto: TSS/Neda Miletić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAZOČARAO DOMAĆU PUBLIKU: Zverev poražen od igrača van TOP 100

Nemački teniser Aleksander zvezrev veoma je razočarao domaću publiku, pošto je na turniru u Minhenu poražen u četvrtfinalu od...

POVEZANE OBJAVE