OD GOTOVOG VERESIJA: Kecmanović propustio veliku šansu!

Miomir Kecmanović – Mihail Kukuškin 1:2 (6:7, 6:4, 6:7)

Srpski teniser Miomir Kecmanović, nije uspeo da Srbiji donese vođstvo protiv Kazahstana. Od njega je, u prvom meču polufinalnog duela Dejvis kupa, bio bolji Mihael Kukuškin. Naš teniser se vratio, posle izgubljenog prvog seta. Imao je prednost u odlučujućem, ali je nije zadržao do kraja. Uprkos zatraženom medicinskom tajm autu, završio je meč.

Naš teniser, odmah na startu meča pravi brejk, i vodi sa 1:0. Potom je materijalizovao stečenu prednost. Međutim, dozvolio je rivalu da vrati brejk i preokrene. Imao je čak priliku, da se odlepi na dva gema razlike Kukuškin. Nije iskoristio. Kecmanović se konsolidovao, i set je otišao u tajbrejk.

Sa dva mini brejka, Kazahstanac je poveo sa 4:1. Svojim servisima, Kecmanović je smanjio na 4:3, ali sve je ipak, u rukama njegovog rivala. Iskoristio je svoj servis, i poveo sa 1:0.

Odmah je Kukuškin, na početku drugog seta, napravio brejk, i poveo sa 2:1. Nastavio je Kazahstanac, da održava stečeno vođstvo. Blizu je, da svom nacionalnom timu, donese prvi poen u ovom četvrtfinalu. Ipak, uspeo je srpski igrač, da vrati brejk, i unese potpunu neizvesnost u drugi set. Zapretio je Kecmanović u desetom gemu, i posle velike borbe, uspeo da izjednači na 1:1 u setovima.

Nastavio je u istom ritmu naš teniser, i na startu trećeg seta, napravio brejk, povevši sa 2:0. Ubrzo je imao i tri gema prednosti. Imao je dve brejk lopte za 4:0, koje nije iskoristio. Posle žestoke borbe, Kukuškin je zadržao svoj servis. Potom je i zapretio sa brejk prilikom, ali je Kecmanović odbio taj nalet, i vodi sa 4:2. U devetom gemu, ponovo je zapretio Kazahstanac i uspeo da se vrati u meč.

Uzeo je naš teniser medicinski tajm aut, ali se ubrzo meč nastavio. Dobro je odservirao, i obezbedio taj brejk. Tamo je takođe bilo neizvesno, i igralo se poen za poen. Napravio je Kazahstanac mini brejk i servirao za meč, ali je Kecmanović ubrzo izjednačio na 9:9. Nastavila se žestoka borba. Ipak, bolje se snašao kazahstanski teniser, i slavio sa 13:11 u odlučujućem gemu trećeg seta.

Nakon ovog duela, na teren izlaze Novak Đoković i Aleksander Bublik.

Srbija će, ukoliko pobedi, u polufinalu igrati protiv Hrvatske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE