Nadal odgovorio Šapovalovu

Rafael Nadal teškom mukom je stigao do polufinala Australijan opena, gde je Denisa Šapovalova pobedio  u pet setova.

Šapovalov je posle meča izjavio da vrhunski igrači imaju poseban tretman, a Španac je rekao da to nema veze sa njim.

-To nije sličaj. Verujem da niko na terenu ne zaslužuje bolji tretman od drugih. To ne želim i ne osećam da dobijam tako nešto. Svi znaju da jako poštujem sudiju Karlosa Bernardesa, on je sjajan sudija. Neće biti da je on stalno na terenu kad ja igram. To nije slučaj. Znam da će ljudi uvek pričati kako top igrači imaju bolji tretman, ali na terenu, to nije istina. To je moj osećaj. Ne mislim da sam ikad imao prednost nad drugima, zato verujem da Denis greši. Poslednjih nekoliko godina imamo sat, doneli smo mere kako bi stvari napravili korektnijim za svakog. Žao mi je Denisa, mislim da je igrao sjajan meč. Teško mu je da prihvati da izgubi ovako, posebno jer sam se osećao uništenim i verovatno je osećao da sam i takav u stanju da dobijem meč. Želim mu sve najbolje. Mlad je, uspeće, a svako od nas pravi greške tokom karijere. I ja sam pravio mnogo grešaka kao mlađi. On će verovatno kasnije razumeti da danas nije bio u pravu, smatra Nadal.

Njegov naredni rival biće pobednik meča između Gaela Monfisa i Matea Beretinija.

-Imaću dva dana odmora. Bio sam u drugačijoj poziciji u karijeri da igram duge mečeve i da igram odmah sutradan. Pomaže mi to što sam igrao u ponedeljak. Uvek je isto na grend slemovima, može biti važno to što imam dva dana odmora poslem ovako brutalnog meča danas. Uslovi su bili teški i svakakio da će odmor pomoći, zaključio je Nadal.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Počela je USKRŠNJA RAPSODIJA: Pridruži se i preuzmi deo fonda od 1.200.000 DINARA!

Meridian sa ponosom predstavlja USKRŠNJU RAPSODIJU! Za sve ljubitelje slot igara stiže spektakl koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sve do...

POVEZANE OBJAVE