Efes samleo Đorđevićev Fener, Micić i Gudurić dominantni!

Košarkaši Anadolu Efesa ubedljivo su slavili u evroligaškom derbiju turskog šampionata protiv Fenerbahčea, pobedivši u svom Sinan Erdem domu sa 91-71.

Presudio je sjajan šut šampiona Evrope, koji je iz igre pogađao u preko 50% slučajeva (48,3% za tri), kao i veći broj asistencija (22-14).

Srpski igrači su se posebno istakli na ovoj utakmici. Micić je bio najbolji pojedinac sa 26 poena, 4 skoka i 7 asistencija, dok je na drugoj strani Marko Gudurić u dresu Fenera zabeležio 21 poena, 3 skoka i 2 asistencije. Od njega je bolji u timu našeg bivšeg selektora bio samo Pjerija Henri sa 24 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

Timovi su se smenjivali u vođstvu u prvoj četvrtini, koja je na kraju pripala timu Aleksandra Đorđevića, jer su imali prednost od 24-20. Efes je pre toga imao i 7 poena viška (11-4).

U drugoj deonici je domaći tim ponovo stekao prednost, koju nije ispuštao sve do poslednje deonice (najviše +12), kada je Fenrbahče uspeo da izjednači (66-66), ali to kao da je bio poslednji trzaj gostiju, pa se nakon toga stanje na terenu potpuno okrenulo u korist tima Ergina Atamana.

Efes je prednost intenzivno uvećavao, sve do konačnih i maksimalnih 20 poena razlike.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasio se Saldanja nakon smene Duljaja (FOTO)

Brazilski napadač i igrač Partizana Mateus Saldanja prvi je fudbaler crno-belih koji se oglasio nakon što je klub smenio...

POVEZANE OBJAVE