GOLEADA U DERBIJU: Barsa bolja od Atletika, uz rušenje dva rekorda i direktan crveni karton! (VIDEO)

U okviru 23. kola španske La Lige Barselona je na Kamp Nou slavila u derbiju protiv Atletiko Madrida pobedu od 4-2.

Gosti su poveli već u 8. minutu, kada je Karasko iskoristio pas Luisa Suareza i smestio loptu u donji levi ugao gola Barselone. Ovo je bio najbrži gol Madriđana u Primeri još od februara 2005. godine.

Nije dugo trajala radost fudbalera Atletika, jer je Đordi ALba samo dva minuta kasnije sa ivice šesnaesterca uputio savršen šut pod rašlje golmana Oblaka, za poravnanje rezultata, a zatim je usledio i totalni preokret.

U 21. minutu je Gavi, posle prodora i centaršuta novog pojačanja Katalonaca Adame Traorea, uspeo iz prilično teške pozicije da zahvati loptu glavom i donese prednost svom timu od 2-1.

Pri kraju poluvremena Ronald Arauho je povisio na 3-1, što je značilo da je oboren i jedan negativan rekord Atletika, jer su nakon sedam godina primili tri gola za poluvreme.

Utakmicu je praktično rešio iskusni Dani Alves ubrzo nakon povratka na teren, kada je u 49. minutu uvideo šansu za šut i bio precizan za vođstvo Barse od čak 4-1.

Atletiko se, međutim, nikada ne predaje, pa je u 58. minutu Suarez glavom smestio loptu u gol svog bivšeg tima, posle asistencije na isti način Hose Marije Himeneza, usled kornera.

Tako je zaostatak smanjen na 4-2, a nade gostiju je povećao direktan crveni karton strelca poslednjeg gola za Barselonu Danija Alvesa u 69. minutu, ali ipak u preostalih nešto više od 25 minuta ( nadoknada čak 7 minuta) to nisu iskoristili ni za jedan novi pogodak, pa se rezultat više nije menjao.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP BARSELONA: Lajović u polufinalu!

Srpski teniser Dušan Lajović stigao je do polufinala turnira u Barseloni pošto je savladao Artura Fisa 6:4,3:6,6:2. U polufinalu ga...

POVEZANE OBJAVE