SERIJA A: Fiorentina šokirala Napulj, Imobile pobegao Vlahoviću (VIDEO)

U danas odigranim utakmicama italijanske Serije A pobede su ostvarile ekipe Lacija, Fiorentine, Sasuola i Udinezea.

Lacio i Đenova su prvi izašli na teren, na stadionu Luiđi Feraris u Đenovi, gde su gosti slavili ubedljivo sa 4-1.

Poveli su golom Adama Marušića u 31. minutu, a u nadoknadi vremena prvog dela je Ćiro Imobile povisio na 2-0, međutim tu nije planirao da se zaustavi. U drugom poluvremenu je pogotcima u 63. i 76. minutu kompletirao het-trik, dok je u međuvremenu Patrik autogolom u 68. minutu smanjio na 3-1.

Imobile se sa nova tri gola osamostalio na prvom mestu liste strelaca u Seriji A ove sezone, iako je i naš Dušan Vlahović, koji je na drugom mestu, sinoć postigao gol protiv Kaljarija.

Fiorentina je odnela sva tri boda sa stadiona Dijego Armando Maradona u Napulju, pobedivši u goleadi Napoli sa 3-2.

Na poluvremenu je tim iz Firence vodio golom koji je postigao Nikolas Gonzales u 29. minutu. Do 58. minuta je domaćin čekao na izjednačenje, koje je doneo Dris Mertens, ali je radost kratko trajala, pošto je u roku od samo šest minuta gostujuća ekipa ostvarila, ispostaviće se, nedostižnu prednost.

Za to su bili zaslužni Džonatan Ikone i Artur Kabral, koji su golovima u 66. i 72. minutu doneli svom timu prednost od 3-1. Domaćin je do kraja uspeo samo da ublaži poraz posle pogotka Viktora Osimena u 84. minutu.

Na ovaj način je Fiorentina pomogla Milanu i Interu u borbi za Skudeto, pošto Neroazuri sada na drugoj poziciji imaju isti broj bodova (66), ali i utakmicu manje od Napolija, dok su Rosoneri na liderskom mestu sa bodom više.

Atalanti ne ide toliko dobro ove sezone u domaćem takmičenju, a danas su doživeli poraz na gostovanju Sasuolu od 2-1.

Oba gola za domaćina postigao je Hamed Junior Traore, u 24. i 61. minutu, a Luis Murijel je samo umanjio prednost u 3. minutu zaustavnog vremena.

https://ok.ru/video/3277948259034

Pobedu sa 2-1 je zabeležio i Udineze, na gostovanju Veneciji, koja se nalazi u zoni ispadanja.

U vođstvo je goste sa penala doveo Đerar Deulofeu u 35. minutu, posle faula Mikela Kuisansea u šesnaestercu Venecije. Domaćin se u 86. minutu radovao izjednačenju posle gola Tomasa Anrija, ali je razočarenje usledilo u 4. minutu nadoknade vremena, kada je Rodrigo Bakao ponovo vratio prednost gostima, koji su tako poneli sva tri boda iz Venecije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU: Makabi veruje Katašu

Košarkaši Makabija prošli su mnogo toga ove sezone. Od seljenja domaćih evroligaških utakmica u Beograd, do mogućnosti da direktno...

POVEZANE OBJAVE