Zvezda lako sa Kragujevčanima, gol Motike (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su na stadionu Rajko Mitić pobedili Radnički iz Kragujevca sa 4-0, u sklopu 30. kola Superlige Srbije, i tako obezbedili prvo mesto pred plejof.

Tako će se poslednji ligaški večiti derbi ove sezone odigrati na Zvezdinom stadionu.

Zvezda je od samog starta krenula veoma ofanzivno i igralo se uglavnom na polovini Radničkog. Ipak, gostujući fudbaleri su uspevali da blokiraju pokušaje Zvezde određeni period, dok prvu konkretnu pretnju nije uputio Aleksandar Katai u 14. minutu, kada je sa leve strane gađao dalji ugao, ali je lopta završila pored gola.

Samo dva minuta kasnije Katai je stvorio odličnu šansu za Ohija Omoidžuanfa, ali se Norvežanin nije najbolje snašao. Potom je u 24. minutu odličnan pokušaj sa dvadesetak metara imao i Radovan Pankov, kome je ovo bila jubilarna 100. utakmica, povodom čega mu je pre utakmice uručen uramljen dres sa brojem 100.

Ubrzo je Zvezda povela sa 1-0. U 26. minutu Srnić je, posle izblokiranog pokušaja Ohija blizu gola, došao do lopte i iz veoma teškog ugla uspeo da zatrse mrežu, nakon što je lopta prethodno zakačila golmana Radničkog Lukića.

Nisu crveno-beli prestali sa napadima, pa je tri minuta nakon što su poveli Milan Gajić oprobao svoj udrac sa nekih 18 metara, ali je lopta proletela nešto iznad prečke. Potom je desni bek uputio i kvalitetan centaršut, međutim Katai je glavom umalo bio neprecizan.

Radnički je u prvom delu čekao svoje šanse iz kontri, ali nije bio dovoljno konkretan da bi u takvim situacijama ugrozio gol domaćina.

U ranoj fazi drugog poluvremena tim Dejana Stankovića je praktično rešio utakmicu. Prvo je El Fardu Ben u 52. minutu povisio na 2-0, nakon što je ostao potpuno sam u šesnaestercu i imao dovoljno vremena i da razmisli pre šuta, zahvaljujući dodavanju Kataija pored nekoliko igrača Kragujevčana.

Već četiri minuta kasnije Mirko Ivanić je uvećao prednost na 3-0, nakon što ga je sjajno uposlio Gajić posle svog prodora u šesnaesterac.

U strelce se u 79. minutu upisao i mladi Nemanja Motika, svojim debitantskim golom u dresu srpskog šampiona. Njemu je petom precizno ostavio loptu Srnić, što mladi ofanzivac nije propustio i doneo je svom timu prednost od 4-0.

Radnički je konačno uspeo da bude konkretniji u 87. minutu kada je Đorđe Maksimović postigao počasni gol. Bivši fudbaler Zvezde Marko Mirić je odlično lobovao golmana Miloša Gordića, ali je Dragović spasao loptu koja je već viđena u mreži. Međutim, usledio je nastavak akcije gostiju, kada je prvo mladi golman uspeo da zaustavi Maksimovića pošto je izleteo sa gola, ali nije uspeo da uhvati loptu, pa je fudbaler Radničkog iz druge šanse smanjio na 4-1.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Gordić – Gajić (60. Pičini), Pankov, Dragović, Rodić – Srnić, Krstičić – Ben (73. Stanković), Ivanić (60. Motika), Katai (60. Stanić) – Ohi (46. Pavkov).

RADNIČKI (4-2-3-1): Lukić – Varjačić, Kovačević, Damjanac, Andrić – M. Vidović, Pišćević – Mirić, Milisavljević (82. Srnić), Tomić (73. Trifunović) – Brnović (64. Maksimović)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U PROBLEMU: Srpski reprezentativac pao na doping testu!

Srpski sport zatekla je informacija u vezi sa plivačem Urošem Nikolićem. Prema saznanjima portala Sportklub, utvrđeno je da je tokom...

POVEZANE OBJAVE