PREMIJER LIGA: Enketija drži mesto Arsenala u LŠ, Vest Hem demolirao Norič, Everton našao luku spasa (VIDEO)

U danas odigranim utakmicama 36. kola Premijer lige pobede su ostvarile ekipe Arsenala, Evertona i Vest Hema.

Arsenal je na Emiratima slavio protiv Lidsa sa 2-1, a pobedu je obezbedio mladi Edi Enketija sa dva gola u prvih deset minuta.

Enketija je u 5. minutu iskoristio nepažnju golmana Meslijera posle povratne lopte i bukvalno mu je “oteo” tik ispred gola i zakucao je u mrežu, za prednost Arsenala.

Pet minuta kasnije isti igrač nije propustio da kruniše dobru akciju po levoj strani kada ga je “poslužio” Gabrijel Martineli, pa je duplirao prednost Tobdžija.

Činilo se da bi rezultat mogao biti još gori po goste posle isključenja Luka Ajlinga u 27. minutu, nakon oštrog starta, međutim više nije bilo golova Arsenala.

Čak je Lids postigao utešni pogodak u 66. minutu, kada je usled kornera Junior Firpo glavom prebacio loptu do sunarodnika Dijega Ljorentea, a ovaj glavom savladao Remsdejla.

Arsenal na 4. poziciji, poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona ima 66 bodova, 4 više od petoplasiranog Totenhema i bod manje od Čelsija koji je mesto iznad.

Lids je na 18. mestu, u zoni ispadanja, i ima isti broj bodova koliko i Barnli koji je mesto iznad, a bod manje od Evertona koji je na 16. poziciji.

Evrton je uspeo da savlada na gostujućem terenu Lester sa 2-1 i tako nastavi beg ka opstanku u ligi.

Već u 6. minutu su Karamele povele preko Vitalija Mikolenka, ali su se radovali samo pet minuta, posle kojih je Patson Daka izjednačio.

Ipak, ostao je fokusiran tim Frenka Lamparda i već u 30. minutu preko Mejsona Holgejta ponovo vratio prednost na svoju stranu, što je kako se ispostavilo bio i konačan rezultat.

Lester je 14. na tabeli sa 42 boda, dok je Evertonu ova pobeda bila preko potrebna, pošto su na samo bod više od zone ispadanja.

Vest Hem je posle ispadanja u polufinalu Lige Evrope od Ajntrahta iskalio bes na Noriču, kog je demiolirao u gostima sa 4-0.

Dva gola je postigao Alžirac Mohamed Said Benrahma, u 12. i 3. minutu zaustavnog vremena prvog poluvremena, oba posle dodavanja Džeroda Bovena.

Između njegova dva, pogodak je upisao i Mičel Antonio u 30. minutu, a jedini u drugom poluvremenu je mrežu tresao Manuel Lancini, i to sa bele tačke.

Za Norič više nema nade i sa 21 bodom na poslednjem mestu ne mogu da se spasu ispadanja, dok je Vest Hem na 7. mestu sa 55 boda, ali i utakmicom manje od Mančester Junajteda, koji je mesto iznad i koji je juče doživeo debakl.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE