VTB: Zenit izjednačio protiv Uniksa, raspucani bivši košarkaši Zvezde sa obe strane (VIDEO)

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga savladali su Uniks u drugoj utakmici polufinalne serije VTB lige sa 76-67 na domaćem parketu, i tako izjednačili na 1-1.

Većim delom utakmice je Zenit bio u prednosti, a do prve dvocifrene došli su tokom druge deonice kada je bilo 33-23, ali su do kraja poluvremena gosti uspeli čak da izjednače (33-33).

Međutim, tim Ćavija Paskvala je ponovo dodao gas i vodio posle prvih 20 minuta sa 40-33, dok je već tokom trećeg kvartala razlika dostigla i 15 poena i nijednog trenutka nije bila jednocifrena.

Iako su u poslednjoj četvrtini gosti uspevali da smanje zaostatak i do 6 poena, nije sastav iz Sankt Peterburga ispustio zalihu koju je stekao.

Najefikasniji igrači na obe strane bili su bivši košarkaši Crvene zvezde.

U pobedničkom timu je Bili Beron ubacio 18 poena, uz 5 asistencija, dok je gotovo identičan učinak imao i Džordan Lojd, koji je samo jedan poen manje imao na svom kontu.

Na drugoj strani, Uniks je predvodio Lorenco Braun sa čak 25 poena i bio je ubedljivo najefikasniji igrač u svom timu, a pritom je dodao i po 3 asistencije i ukradene lopte.

Veliku minutažu imao je i bivši košarkaš Partizana, a doskorašnji košarkaš Mornara iz Bara Vilijam Mozli, koji je za više od 27 minuta u igri zabeležio 6 poena i jedan ofanzivni skok.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE